The Best Followers

24 May 2010

Projek Hari Minggu

ni kisah semalam..dalam keboringan nak ngabiskan weekend,Tuya pun cr idea nak menyahtoksidkan sindrom boring tu..ape ayat Tuya guna nih?hehehheh..

Menu tengahari dengan konfidennya Tuya masak nasik tomato..pestime buat nih..siap print out resepi lagi..dr kertas resepi tu elok sampai lunyai Tuya kelek ke hulu hilir..habis kena minyak le,air le..tah bape ploh kali dok baca n ikut arahan resepi..hehehehhe..saya masih amatur okeh..
godak tu,godek nih,siap le nasik tomato yang Tuya sendiri pun x tau jadik ke x..bile suh Eri rasa jadik dia kata..nak menyedapkan hati bini la tu..kalau x kang,Tuya mogok x mo masak seminggu..

ni nasik nye..pic dalam periuk x yah le nengok,buruk rupanya..


ni lauk nye..ayam masak merah..nyum nyum..peda tapi sedap..

ni acar timun..timun semata2 tau,x de nenas..potong timun,potong bawang besar sket,potong cili padi sket,gula n cuka..setel..


nak kata sedap x sampai tahap dewa lagi la..tapi utk tekak Tuya yang x kisah ni,ok je la kot..percubaan pertama yang Tuya bg 2 thumbs up...Congrate Tuya..yeay!!!!


7 comments:

Mama Hanim said...

alahai sgt sedap tu tuya.. nk skit la..huhu..

TuYa said...

kak wani :
dah habis pun..laris rupanya..hehehhe..

J@J@ / Bini The Rock said...

rasa vangga je kan bila hasil air tgn kita menjadik...lepas tu sedap pulak tu!

hehehhehe

A.I said...

aiyooo..risau aku. anak2 aku sume fomfuan :(

ntah le tuya. bagi aku elok report je kt polis. pehtu carik la. pujuk dia balik..

A.I said...

eh! aku salah pos komen. kahhhhhh

dkama said...

Kawinkan n soh diorang betaubat... PEACE...

dkama said...

aiyaaaaaaaarkkk aku pun sama gak cam A.I salah komen...