The Best Followers

06 March 2011

-aktiviti weekend yg mengenyangkan..

weekend Tuya dok umah je..x de merayau kemana2 pun..ade la kuor jap g Shah Alam,tapi sekejap je..x sampai 2 jam pun kat Shah Alam.memula mcm nak makan kat luar je malam minggu,tapi bile memasing dah kehabisan idea nak makan ape,pulang lah kepangkal jalan..balik rumah le jawabnye..

nak sampai kat rumah tekak Tuya ni rasa nak makan chicken chop pulak..mmg ade satu kedai feberet Tuya kat Damansara Damai ni klu nak makan chicken chop.elok2 sampai,tgk kedainya tutup..x kesampaian jugak nak makan..tp sbb air liur ni dah ngences [org jawa cakap],terliur sangat..gagahkan jugak la diri sendiri wat chicken chop..tung tang tung tang kat dapur,akhirnya siap gak le.sedap jugak!!!!wajib puji diri sendiri utk motivated kan diri kan?heheheh..


satu utk Tuya,satu utk Eri..nyum2..terbaik!!!!


pastu ade kawan order kek ceklat utk bestday anak sedaranya kat Tuya..dah alang2 wat kek ceklat tu,Tuya pun wat la brownies cheese kukus..sodap jugak!!!leh wat lagi lain kali..


kek yg kawan Tuya tempah..sebenarnya nama birthday boy tu satu je..last minit tambah satu lg nama..senget benget jadinya..


brownies cheese kukus..moist sangat!!sedap..Eri minta watkan lagi nak bawa g opis..

skang ni makin dekat nak cuti ngajar ni makin suka lak Tuya masak memasak,baking2 bagai..ade jugak la kawan2 tempah cistat,apam,kek ceklat..sonok pulak dok umah wat2 kuih ni..heheeheh..

13 comments:

ber_u_wang said...

lapo perut tgk

TuYa said...

ber_u_wang :
mai la rumah kalau nak makan2..heheheh

Shibam Jelita said...

tuyaaaaaaaaa ! perghhhh terrornya buat kek, nak resepi brownies boleh tak, sedap nya nengok dalam gambar ni,

TuYa said...

acik shibam,
baru2 lagi nak melembutkan tangan yg keras..
nnti Tuya bg resepinya ye kak..
senang n simple je,tapi sedap..

A.I said...

sedapnya aku tgk brownies cheese kau tu tuya!! bila nk bagi aku rasa ni?

TuYa said...

kak ai,
buleh jah kalau nak rasa..
nnti bila Tuya nak terjah Tesco Rawang carik itu baju,Tuya singgah nganto ek..hehehehh

azieazah said...

Wahhh Brownies!

Jika minat, dan rajin, memang bab masak dan baking ni boleh buat duit tambahan...

Teruskan usaha!

Berkongsi Blog dengan Orang Sebelah: Sebuah Pendapat...

Dee said...

alamak..sedapnya..bila nak jamu kak dee ni..hahaha..

=sz= said...

nyummmyyyyyy!

sibbaik takde no4 dlm peruttt...kekekee..klu tidakkkk tuya kena btanggugjawab! kuikui

TuYa said...

kak azie,
Tuya dah sangat2 addict ngan dapur skang kak..
ade je benda nak dicuba..

TuYa said...

kak Dee,
nnti Tuya masuk rumah baru Tuya ajak akk dtg rumah..kita makan2 ek..

TuYa said...

kak sz ,
nak jugak rasa no4 dalam perut..hikhikhik

CuTeMiUt78 said...

nak gak.. nak gak