The Best Followers

25 October 2011

-dapur arang

nak cite ni ha..pasal jiran baru blakang rumah Tuya.ehhhh!!!bukan ngumpat n gossiping ye kenkawan..
nak cite pasal betapa gigihnya ahso blakang rumah Tuya masak guna dapur arang..
dia masih lagi mempraktikkan kegunaan dapur arang tu..
pg2 subuh kdg2 dah bau asap dr dapur arang tu,dia masak air..
feeling mcm kat kg2 pedalaman je kan,siap ade bau asap2 arang..



mgkin ahso ni nak berjimat,x yah kuor duit gas..lpun tengok cara nya dia memang susah..
tetiap pg n petang dia akan kayuh basikal cari tin2 n botol2 terbuang utk di jual..
tgk la blakang umah dia tu,ade je botol2 n tin yang dia kumpul.




nampak x dapur arang dia tu?Tuya gigih zoom dr tingkap dapur rumah Tuya..ngan baldi n segala jenis tin,tong,botol bagai kat situ.time ni dia lom kumpul dalam plastik,kalau dia dah kumpul elok2 x de la selerak gitu..

kat sini jiran blakang rumah Tuya 3 biji rumah sederet bangsa Cina,lpas tu sebelah 3 deret tu,sorg India..memula pindah ingat akan bising mcm kat KL dulu gak..tapi deorg ni bagus je senyap,x hu ha sana sini..sebelah rumah Tuya cikgu bujang trang tang tang..x pernah bertegur lg..malu kot..

nnti la kalau dah siap sume cantik molek kejadian rumah Tuya ni,Tuya amik pic yer..skang masih x senonoh arah tujuannya lagi..hehehehe..

6 comments:

wan habibah said...

nanti jgn lupa amek lagi tau

TuYa said...

nnti Tuya amek ler pic rumah murah kos rendah Tuya ni ha..
x cantik pun..hehehe

Neeza.Areef said...

hi tuya..lama x komen..jengah2 je..hehe

asoh tu kumpul botol2 tu cpt2 jual ke x..kang wat sarang nyamuk je

TuYa said...

kak neeza :
ahso tu kumpul2,lpas tu dia pack dalam plestik itam,dia simpan kat depan rumah dia lak..
ade gak aritu kita risau kalau sarang2 nyamuk berkampung kat situ,setakat ni elok2 je pangainye..hehehhe

Shibam Jelita said...

say haiii kat ahso tu ehhh, hihi

mak encik | SZ said...

pasni snap gambo ahso plak ek..hihihi