The Best Followers

25 February 2013

- Perkhabaran gembira


tajuk macam karangan zaman dulu kala je kan..cerita ni sebenarnya dah 3,4 minggu lepas dah diterima..tapi akibat kemalasan terlampau Tuya,maka tertangguh2 lah n3 gumbira ini..
Alhamdulillah,berkat kesabaran,kegigihan,usaha lintang pukang,terjun tiruk kuak lentang  sana sini..kami  akhirnya di beritakan dengan perkhabaran gembira..I'm pregnant!!!
Ya Allah,masa tu Tuhan je yang tau mcm ne sukanya dalam hati ni..Syukur yang amat2..setelah bertahun2 menunggu kehadiran org baru dalam family kami,setelah bertahun2 memekakkan telinga dengan segala pertanyaan dan sindiran sampai kdg2 hati ni x tahan nak melawan..akhirnya terjawab jugak..doa kami dimakbulkan..

Alkisahnya,Tuya ni non regular period..last period masa raya puasa tahun lepas..dr bulan 10 sampai bulan 12/2012 Tuya x de period..memula mcm x kisah je,sbb selalunya setiap kali wat UPT mesti -ve..tergerak hati nak wat UPT awal bulan 12/2012 tu..masih -ve..



awal Jan 2013 masih x dtg pun kawan baik bendera jepon tu..Tuya saja ngengada wat UPT lagi sekali..dedua garis ade,tapi satu garisnya sangat2 samar..macam pic atas tu..

rasa x puas hati,esoknya Tuya g klinik..wat UPT lagi sekali,alhamdulillah..memang sah ade mahkluk Tuhan dalam perut nih..


masa doc scan tu baru 9 minggu 2 hari..tapi dr kiraan nurse tu kata kalau dr tarikh last period,Tuya dah 12 minggu..x kisah la bape minggu pun,asalkan sah ade dah kan..doc kata kalau nak confirmkan betul2 bape umur baby,nnti dah minggu ke 20 [ikut tarikh period] dia nak scan semula..masa tu baru confirm bape umurnya..

kalau ikut tarikh period,Tuya akan deliver baby pada 17/7/2013..tengah puasa tak silap nya tu..kalau ikut tarikh scan atas tu,6/8/2013..dua hari sebelum hari raya..x kisah la tarikh mana asalkan sumenya selamat..

skang ni morning sickness dah x tentu hala..petang,malam ikut suka dia je nak dtg..kalau rasa nak muntah,x leh nak tahan2 dah..kalau pening tu mmg dah jadi kawan baik lah..2,3 hari ni agak kurang sket la meragamnya..mak Tuya kata sbb nak lepas trimester pertama,kurang la sket alahannya..

skang ni klinik tu dah jadi tempat check in,check out je la..nurse2 pun dah jadi kawan baik sbb selalu kena g klinik..gula dalam darah Tuya tinggi..nurse kata sbb keturunan [abah] Tuya ada kencing manis..tetiap minggu kena punch card,amik darah..last aritu dah turun dah gula dalam darahnya..harap2 next appmnt ok2 je la resultnya kan..dah 3's ni,mcm2 penyakit la dok nak dekat..x kisah lak anak oiii..apa saja mak sanggup nak!!!kemain payah nak dapat yang no 2 nih...abang dia dah bujang trang tang tang dah,baru nak kuor adik..rezeki lambat..



si anak sedara Tuya Umairah ni,selalu doa depan perut Tuya..dia nak kazen lelaki lagi..sbb abg amad dah besar dia kata,x leh nak main ngan abg amad..kalau baby lelaki kuor,kakak leh jaga dia..leh ganti arwah adik kakak..mana2 la,lelaki ke perempuan ke,yang penting Tuya sihat sepanjang mengandung ni,n selamat melahirkan baby nnti..cukup sifat,sihat..tu je harapannya..

masa tulis entry ni pun,sengih sendiri x habis2 .excited nak share ngan sume..doakan Tuya sihat je yer..


6 comments:

azieazah said...

Alhamdulillah, syukur. Tahniah!
Dalam bulan ni, ramai pula kawan yang umumkan pasal mengandung. Seronoknya.

Berapa umur Amad tu skang eh? 14? 15? Lama kan tak beradik? Elok la dapat lagi sorang, wpun jauh dia belayar baru kini muncul. Hehehe

Tapi Kak Azie nak anak perempuan, boleh? heheheh

zana fahmi said...

Salam kenall, tahniah bakal dpt org baru dlm keluarga Tuya.

Shibam Jelita said...

syukur alhamdulillah & tahniah :)

mak encik | SZ said...

alhamdulillah,
tahniahhhh tuyaaa...
insyaAllah sebaya nnt anak kita ...
akak due bulan 6 ...heeee ;)

eiza in the house.. said...

alhamdulilah..akhirnya berjaya juga kawan ku yg sorang nie untuk mengandung kembali..tahniah..jaga diri bebaik..aku sentiasa ada je ngan ko :)..baby jgn nakal2 tau dlm perut mama tu..

Dewi Aja said...

Hello Blogger!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)