The Best Followers

11 February 2009

JaLaN JaLaN iTamKan MuKa..

tuya n eri

ari ahad lepas 8hb,dengan semangat berkobar2nye aku mem'plan' ngan si kacip nak ajak en.eri g PD...en.eri x tau ape2 pun..aku tau dia nye plan ari2 minggu ape lagi,zzzzzzzzzzzzzzz...berdengkur la..untuk membasmi segala penyakit zzzzzzzzzzzz dia tu..dengan kejamnye aku memaksa dia bawa kitorg g PD..pagi2 aku dah bangun nak masak..beria..pastu kul 8 kejut dia bgun..terkebil2 laki aku bgun,dia kata ingatkan sayang sakit lagi..aku kata mmg sakit..pastu bile dia tau plan aku ngan kacip..dia bengang x kira..heheheheh..dalam2 bengang tu dia bawa gak le kitorg g..minyak n tol ditaja oleh Cik Kacip...tq kacip ku sayang..kitorg g 4 org..aku,en.eri,kacip adik ipar ku n adik ipar aku lagi sorg,lelaki,adik si kacip..tapi pemalu habis,x mo pic dia aku amik...ade la sesikit pic yang sempat aku amik..almaklum le,aku je yg x mandi..x de niat nak mandi pun sebenarnya sbb rasa sakit lagik..

sekali dia turun mandi dah macam bebudak x penah jupe air..

aku sound deorg..korang ni kat tepi pantai ke kat umah kenduri??duduk sket nye sopan!!

ecehhhhh..en.eri naik setelah dijerit2 oleh aku..dah mcm model baywatch..wakakak..dah puas mandi,kenyang..memasing terbongkang..x hingat dunia...

aku x mandi pun,tapi hasilnye memang berkesan kat kulit aku nih..masa tulis ni dah 3 hari balik dr PD,tapi muka aku punya la hangus..idung dah ngelupas2 kulit..x suka..x suka..si kacip dah macam kena bakar..dia kata g opis sume tnya nape..dia kata..piknik..heheheh..aku tadi kat sek pengetua tegur.."awak salah makan ubat ke Mas?terbakar muka awak ni?"..aku senyap je..mau seminggu nak tggu muka aku elok semula..en.eri???x yah la cakap sbb dia mmg dah rentung..x de kesan ape2 langsung..hehehhehe..rentung2 pun laki aku..




9 comments:

ai said...

huihhh..sempat lagi kau masak nasik ayam! tp cobaan kau memaksa tu mmg menjadik la yek? ;P

Abelitokjoro said...

salam.... kita pun pernah dok kat batu pahat masa tu sekolah kat sana.. tingkatan 4 hingga lima.. di sekolah men dato onn simpang lima peserai... dok rumah pak cik.. kalau kenal dia .. dia tu tok 4 kg peserai nana dia... mohamad bin musa.... alamat dia batu 3 1/2 kg peserai simpang lima batu pahat johor.. habis sekolah saya berkerja kat batu pahat...

Atan said...

waaaaaaaa...akak ipar tak ajak atan sekali.. kalau tidak boleh la mengacip dgn kacip..

abg ipar macam nasir bilal khan la..

Lina said...

PD..bestnya..kakak mas p pantai mne?x ajak pun...huhuhuh

TuYa : said...

kak ai :sempat kak aku memasak nasi ayam..semangat nak g..bukan 1st time aku wat keja paksa memaksa nih...hehehheeheh..

abe :salam bersalam org batu pahat ku..huhuhuhu

atan : saja je tan aku x ajak ko..sbb aku tau mo mesti nak ngimpit kacip aku tu...

lina : klu dekat dah ajak ko ngan dak kancil meroyan tu..tah pantai ape tah nama dia..akk x baca pun..lain kali kita plan awal2,g satu bas..

eiza in the house.. said...

huhu, sonoknya ko ..aku tak update lagi aku g tanjung balai, byk menda aku tak update lagi nie...huhu

~ Lady ell ~ said...

mmg seksa bila kene sunburn nih.dulu ell pn kene, mkn 2 minggu gak lh nk pulih.sib baik tk keje..duk umah jer..tk ler mengadap muka sesapa..dh mcm org kuala dh rupanya...

TuYa : said...

kak ell : mmg seksa..ni dah dekat seminggu..muka dah macam pakai topeng..tapi tuya nye muka pun bukannye putih melepak sangatnye..hehehehheh..

TuYa : said...

eiza : mmg best,tapi x best sbb kulit aku dah jadik itam n lebam..aku klu g laut x excited sgt sbb dah ttentu la Mersing tu tepi laut..klu air terjun aku jadi jakun..huhuhu..