The Best Followers

15 March 2009

apa dah jadi nih?

alhamdulillah.aku ngan eri selamat sampai dr Teluk Intan ptg td..sampai kat Damansara ujan gerimis2..tapi langit cerah je x mendung..eri x parking keta kat tmpat biasa,dia parking blakang area umah..sbb parking biasa kat depan penuh..dia parking la kat ngan tmpt buang sampah tu..aku tnya nape dekat situ,byk lg parking kosong..dia kata nak kuor lg pas isyak,jupe kawan..nanti parking la tempat lain..aku ok je la..x tahan nak naik umah,nak terkucil..heheheh..yang aku nak cite nih..pasal sampah kat area blok aku tu..masa kitorg balik td,sampahnye banyak tu...



bapak banyak sampah..entah bape lama tah deorg x kutip..

pas isyak eri ak kuor g jupe member dia,aku intai2 dr tgkap atas,makkkkkk aiii..mana datang le sampah banyak mcm tu..td petang leh diterima lagi la sbb ari ni kan ari Ahad,agknye Alam Flora cuti kutip sampah..aku x tau le esok bape lama lak deorg nak settlekan sampah2 yg mcm gunung tu..korg tgk le..dah nak sampai dah kat keta laki aku..melimpah ruah lak..ishhhh..



yang aku heran tu nape deorg leh wat parking tempat buang sampah..aku selalu buang kat tempat buang sampah yg mcm rumah sampah tu kan..ade 2 bijik lagi kat tepi blok ni,deorg dok gak buang sampah kat parking tu,kotor tol..x reti nak kata ape tah..pk sendiri je la kan..


11 comments:

a.b geldofg said...

sb tu islam smpai kt tmpat kita...utk kurangkan prangai setan yg mcm tu...tapi masih bnyak

TuYa : said...

a.b : mmg sampah masyarakat..tu kalau ujan lebat mesti lecak,busuk jadinya..tah le..x reti la..

dir&fara said...

peehhh.. satu lagi bukit dh diketemui.. bukit sampah.. hehe

eiza in the house.. said...

eee..mesti ucukkan..tak sesuai la dia org letak smpah kat parking ketekan..dia org ada akal napa tak nak guna ekk?

YanDarwisy said...

Teruk tul lah...apelah org mcm ni? Tapi nak komen sikit, blog hang nampak lain. Cantik lah!

~ eila'z ~ said...

ishhh....ishhh....ishhh tak patut betul la diorang ni... tu kan area umah diorang jugak... pentingkan diri betul la diorang ni...

ai said...

uiks!! ade pulak camtu yek? eeeeeeee..apa lah dowang ni??!!

~~ciklinn~~ said...

haiyooo sekejap jerkan sampah2 tu dah semakin dekat dgn kete.... huhuhhhhuhu tapi apasal diorg letak sampah kat parking lot?...diorg malas yerk nak pi kat tmpt buang sampah..

TuYa : said...

dir&fara : jap lagi jadi le galeri sampah kat situ..heheheheh

eiza : aku x tau la nak kata ape..mana org bodo la wat mcm tu..

Kak Yan : tak tau la kak Yan org datang dr planet mana tah..tq eh puji blog gue..

eila'z : memang mementingkan diri sendiri..x pk ke tu parking kan..agaknye diaorg x sekolah kot..heheheh..

kak ai : lu pk la sendiri..hehehe..eeeeeeeeee...

cik linn : bile dah sorg mulakan buang sampah kat situ,ade je la pengikutnye kan..x de kesedaran sivik langsung!!!

Jess said...

pasal isu sampal, memang sakit kepala.

From Jess
http://kidsislands.blogspot.com/

aZuRa AhMaD said...

ishh..teruknya sikap manusia zaman sekarang...buang sampah cam gitu jer...?kalau la takdak tindakan...takkan nak hidup dipenuhi sampah??kena pi sekolah balik la tu...