The Best Followers

26 March 2009

habis madu,sepah bersepah2..sungguh menyampah mcm nak menyumpah..

kerana ia memabukkan..membutakan dan melawaskan...

CINTA :
(sebelum kahwin)
C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
N = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.
A = awal dan akhir bersama-sama

(selepas kahwin)
C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
N = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.

KASIH :
(sebelum kahwin)
K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H= hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara , nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.

SAYANG :
(sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini... mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)
S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.
G = gaduh sampai lebam.

HATI :
(sebelum kahwin)
H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)
H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa... nak buat
macam mana?

**hmm..nak wat cane????sume tu adat le kan dalam sesuatu perhubungan..yg elok jadikan tauladan,yang x elok tinggalkan je kat jamban..wakakakakak...

4 comments:

Atan said...

he he kalau sepah bersepah.. tanam lagik tebu di pinggir bibir.. dah bercucuk tanam ke

aZuRa AhMaD said...

hahaha..asam garam dalam umahtangga dan bercinta...jagalah umahtangga masing2...hehehehe

ai said...

huiiiii..syukur Alhamdullilahhhhhh! budat masa skang ni dah masuk 11 tahun aku kawen, syukur tak sama ngan statement tu wei!! huhuhu...(tp tak tau le esok lusa kan..)

problem aku duwittttttttttttt je! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ratj

T.u.Y.a said...

atan : x de tanah le kat umah aku nih nak bercucuk tanam..lgpun tengah perang sedara..hehehehe

kak zura : a'ah kak..asam garam,gula,ajinomoto,kiub pati ayam..sume ade..

kak ai : Alhamdulillah..tgk pic2 akk pun tahu doh family dia bahagia gitu..bile aku tgk muka abg kamanmu itu,aku tahu dia sangat2 bertanggungjawab..
problem duit sume org akan ade..aku pun..uwaaa...x penah cukup..