The Best Followers

24 April 2009

Lembu punya susu,maid lak dapat nama,mak abahnye x dapat ape..


aku dapat email dr sorang cikgu kat sekolah lama..kat JB..aku nak share ngan korang..mgkin dah ade yang dapat,tapi aku tetap nak tayang kat n3 kali ni..kalau korang tengok jawapan yang student ni bg utk soklan no 2 tu..sangat2 la sadisnya...tu la bahana kalau mak bapak dok tggal anak ngan pembantu je..

17 comments:

ai said...

AYOYO!!!!!!

Atan said...

aduh ibu tuya kok gitu jawapannya...

T.u.Y.a said...

kak ai : iye kak ai..jgn la main yoyo!!hehehhe

atan : gitu la atan...anak majikan yang dah x kenal mana satu maid,mana satu mak sendiri..

eiza in the house.. said...

huhu..budak2 zaman sekarang mmg bijak..

Precious said...

Ayoyo ... nak main yoyo jugak ek! Tapi, huwaaaaa ... terguris terhiris hati seorang ibu!

Dee said...

alamak..ni mesti makpak selalu lepas tangan kat maid ni..tu yg dia sayang maid lebih..

apa2 pun tuya..anda telah ditag..sila ambil di blog sy ye..kuikuikui..buat tau jgn x buat..

el said...

oleh itu jagalah anak2 anda semua...berilah kasih sayang yg secukupnya....

sayanghasni @ yus said...

istighfar panjang aku nieeeee...
mesti budak tu sayang banget kat pembantu nyaaaa...
kalau anak aku tu, mau aku nangis 44 hari....

dkama said...

uishh... nasib bek dia tak cakap jiran sebelah umah... kalau tak kompom budak tu anak terbiar... hampeh.com nyer mak bapak... malaysia hampir maju tapi majukan masyarakat kita??? jawap2?? hehe dkama teringat kat cakap ustaz dkama dulu, apa yang kita buat kat mak bapak kita akan dibalas oleh anak2 kita nanti... kalau die banyak buat salah kat mak bapak maybe anak tu balas kat maid... hehehe

~ eila'z ~ said...

memang lawak..
saper yg harus dipersalahkan.... mereka dan keluarga mereka la....

tp sis maid mcm ni la yg kita cari ...sampaikan anak lebih syg maid dr emak... sbb maid dier jg dengn penuh kasih sayang ...hehe mcm berfalsampah la plak..

IdzaRis79 said...

aduh..
gimana nih?

Lina said...

bukan alh kak mas..dia nak gtau kt guru tu..yang mak dia kje sebgai pembantu...tu yang dia tanda penbantu...hahahaah

chugie said...

salam kenal,
memang lawak tul jawapan untuk soalan tu.. ni lah kisahnye kalau anak di asuh dan di jaga sepenuhnye oleh pembantu. Ibu bapa kne mainkan peranan ye!

Ivy Metaga said...

budak2 kalo jawab soalan mmg direct dari apa yg mrk tau dan fahaman mrk...
ooo...dunia skrg..huhu..

T.u.Y.a said...

eiza : memang bijak..mengikut peredaran zaman..kadang2 mcm x kena tempat je bijaknye..

precious : jom la main yoyo ramai2..setiap ibu mesti akan berpk panjang bile anaknye macam ni..

kak Dee : moralnye,jangan la dok harap maid je 24,7..
suka ye tag2 org nih..

el : jaga jgn x jaga..harta karun selmanya tu..

kak Yus : mmg nangis kalau jd kat anak kita..

dkama : ade2 je kan..macam2 hal zaman skang nih..

T.u.Y.a said...

eilaz : kalau bab ni rasanya mak bapak la yg kena bertangungjawab..maid tu hnya menjalankan tugas dgn penuh dedikasinye..hehehheh

idzaris79 : gimana ya???gue x abis pkirin deh..

Lina : ade betulnye gak ko nye pendapat tu..sungguh...macam iye...huhuhuh

chugie : tu la..budak kecik ni akan ikut sape yang care lebih kat dia..

ivy : hati2 tau memilih maid...terlebih sudahhhh..

~ Lady ell ~ said...

ha'ah budak2 kan mmg dia jawab ikut pengalaman die..bkn apa yg diajar..

akak pn ada citer menganai org yg akak kenal..tp tk yah mention lah sape ekk.

keluarga ni apaknya tk bekrrja,maknya cikgu..yg anak2 nya semua kira otak slow la..walaupn maknya cikgu.yelah,kesian..tk cukup masa nk tengok ank2 sibuk ngan mcm2 urusan..ada masa trluang carik duit lebih,jahit baju ke,jual kuih ke..eii mcm2..yg apaknya tk guna satu sen pun..tk boleh pakai.dh tau duk kat umah tu tengok lh ank2 ajr ke hape ke..ini tidak..asyik mengabis duit merokok jer..padahal ada degree.

pastu bila jawab soalan ujian punyalah bnyk salah yg sianaknya tu..yg paling klakar,'soalannya,apa tanggungjawab setiap ahli keluarga trsebut...dia buleh jawab ibu cari nafkah dan bekerja diluar rumah dan ayah duduk dirumah menonton tv.'patut ke benda mcm ni berlaku...budak tu patutnya dh boleh pikir kan..sbb umur dia dh 10 thn...kesian...