The Best Followers

13 May 2009

Masa Kritikal




lately aku bznye la x ingat2...bukan bz ngan ape,bz ngan paper exam student2 aku..aku kena wat paper Math,English ngan Science..terhegeh2 aku wat..busan..nak2 wat soklan science,dah le kena lukis2..aku copy paste je..mggu ni mmg aku jadik skema bergelumang ngan buku2 je..buku rujukan la,buku teks la,buku latihan la.masa ni la baru nak cari soklan2 lepas.aku tiru je la soklan2 kat buku latihan yang ade..cuma ayat soklan tu je aku putar alam semesta..hehehehhe..harap2 leh siap la sebelum ari Jumaat ni..meletihkan otak aku tul..bebudak sek aku start peksa 25hb ni..cepat la siap,nak muntah dah tgk soklan byk2 ni...

15 comments:

Atan said...

sabo akak ipar.. gi kat skor a copy paste aje...he he pas tu nanti bole cuti lama... projet dah stop ke

T.u.Y.a said...

atan : sabo la nih..juling bijik mata dok nengok soklan2..tu yang tggu2 tu,nak coti ujung bulan nih..
pojet on off la..tu nak bincang mcm ne tu..cehh!!!bincang kunun..

eiza in the house.. said...

salam ceria..
mak tiri biar betul nak muntah2 nie..
semoga cepat abiskan kertas soklan periksa tu..karang juling lak..hehehe

maswani said...

keje tuya keje..hjg bln ni awak tu dh coti..
jeles ambo tau..huhu..

T.u.Y.a said...

eiza : salam senyum sumbing..
sungguh..aku macam nak muntah iajau weii..ni la hasil buatan orang..hehehehe..bukan buatan eri,tapi buatan anak2 murid aku yang macam cartoon tu..esok lega la,sbb confirm esok aku submit sume paper tu kat GB..

kak wani : keja la ni kak..keranamu anak2 murid ku..hehehhe..x sabo nak coti dah aihh..

dkama said...

Kasi jer soklan sesenang cekgu... hahaha cekgu pon senang... nanti ngan GB pepandai ar kautim... hehehe kalau senang...

T.u.Y.a said...

dkama : dgn GB mmg leh kaw tim kan..ngan parents leh ke kaw tim..jadi kuew tiaw Tuya nnti kena maki ngan mak pak budak2 tu..."nape soklan sama je teacher bg kat anak saya?".."teacher ni pemalas ke nak wat soklan2 yang mencabar minda student2?"..
jangan x tau mak bapak bebudak ni sume macam bagus tau..ade je salah cikgu nak dicarinya..

zedmagel said...

Salam Tuya,

Bersyukurlah awak masih mempunyai pekerjaan untuk dilakukan. Kalau dah tak ada kerja, camna? Kalau dah tak de kerja nanti kena berhenti pula. dan tak dapat gaji.

Saya tertarik dengan tulisan blogger fitalahmad, kekadang kita tidak tahu samada kita berkerja ke atau itu norma kehidupan?.

Bagus tulisan awak begitu menarik. Blogger BP ke?

T.u.Y.a said...

zedmagel : salam kembali..
Tuya sentiasa bersyukur dengan apa yang Tuya ade sekarang..bangga jadi seorg guru kerana leh berbakti kepada anak2 bangsa..n3 tersebut bukan satu keluhan,tapi hanya ingin berkongsi apa yg Tuya rasa di saat2 kritikal nak exam nih..

kadang2 kita terlupa adakah kerja untuk hidup,atau hidup utk kerja..heheheh..

Tuya bukan BP Blogger,tapi anak jati BP..thanks ya sudi singgah..singgah la lagi..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

ko wat soklan cepumas je kasi budak2 tu...

T.u.Y.a said...

p.e.n.t.o.i : soklan cepuemas pun aku x tau..cane rupanye eh?meh la tulun watkan..keh keh

M@L@ said...

Cikgu2... dah bg soklan.. bg ler skli jwpan...hehhehehe

D.O.U.B.L.E...S said...

pengorbanan seorang guru....

Atan said...

akakipar ...SELAMAT HARI GURU,,,,

dkama said...

hehehe kat mak bapak student cekgu kasi la soklan yang susah... hehehe bio terencat akal diorang pk...