The Best Followers

30 May 2009

Rezeki dan Dugaan Nya

alhamdulillah..
adik aku dah selamat melahirkan anak kedua pagi td..kul 10.20..
baby boy..sukanya x tau nak kata dah..abah sampai amik cuti...
mak lak ikut g spital dr kul 4 pagi lagi...
umaierah dah dapat adik..
aku dah dapat anak sedara baru..
syukur...

pastu dalam kul 1 ptg td..aku dapat sms dr adik aku..
"akak..baby kena dok inkubator dulu sbb tertelan air ketuban aku,dia nangis slow je..doc kata x cukup oksigent"
aku dok memikir..mgkin jap je la tu..insyaallah x de pe2 kot...
call dia ajak borak2 bg hati dia tenang..

5.50 ptg..
dapat sms lagi..
"akak,baby kena bawa g HSA Jb..aku tggal sesorg kat sini,paru2 sebelah kiri dia ade jangkitan kuman..dia x leh napas elok.."
aku dah x sedap ati..menitik air mata aku baca sms tu..call mak..mak cool je..mak aku kata doa2 semoga semua selamat..aku tau mak pun runsing mcm aku..
aku pun balas sms adik aku tu..dia suh call..aku x call pun..takut aku menangis sedih,dia lagi la meraung nanti..

7.22 mlm
dia sms lagi..
"ucea ( laki dia ) ikut anak g JB..aku x...sedih nye aku tgk baby td..aku cium dia pepuas..akk doakan sume selamat ye..risau la kak.."
kali ni mmg aku bebetul menangis bagai nak rak..eri senyap je la..x leh nak kata ape..
aku tepon makmok..rupanya dia pun menangis sorg2 dalam bilik..sedih,takut..sume ade dia kata..sume benda dia wat sume x kena..

aku dapat MMs pic baby..lagi la aku sedih tgk..harap2 sumenya ok..harap2 Muhammad Faiz Dinie selamat...amin..




9 comments:

Nur Farhana said...

Saya pun berdoa moga semuanya akan baik-baik saja.. Semoga baby cpat sembuh.. =)

T.u.Y.a said...

Nur Farhana : tenkiu ye..berdebar2 nak tau apecitenya kat Kg tu..

suhaila-ab said...

huh aku kalu bab2 baby sakit ni aku sensitip sikit...aku doakan semoga baby yg comey tu cepat sembuh..

dkama said...

Amin...

Ena said...

mudah2an baby adik Tuya selamat dan sihat seperti biasa... sedey plak bacanye

ai said...

Alahaiiii.. :(

nampak baby cam sihat je..mudah-mudahan semua selamat..

D.O.U.B.L.E...S said...

alahai sedihnyer...banyak2 la kita berdoa..agar baby tu sihat cepat...

Dee said...

insyaalah dia ok..biasanya ok..sbb my fren pun bb dia penah kena gitu..3 mgu kena tahan kt spital..doa yg baik2 shj..amin..

sayanghasni @ yus said...

tuya...
sedihnyer...
minta2 dia selamat ler..