The Best Followers

13 June 2009

Sembur jangan tak sembur..


subuh tadi aku bangun sembahyang...dalam kul 6.15 la macam tu,bunyi berdengung je..
ingatkan tinge aku yg salah dengar..
pastu aku carik2 la mana datang bunyik dengung semacam je tu..
rupa2nya kat bawah blok..ade fogging..halau nyamuk..sembur bang sembur...pic x amik sbb golap..
fogging kul 6.15 pagi eh..kira overtime ke hapa tah deorg nih..

pastu dalam kul 10.00 pagi..berasap lagi blok aku..ishhhh..biar betul..baru pagi2 buta tadi nyembur..x kan 4 jam sekali..lemas la macam nih..
aku kuor dok kepoh2 gak la ngan mak2 dara kat floor aku ni..tnya apekehe..
rupanya ade 4 kes denggi kat blok aku..pastu tadika bawah blok aku pun kena tutup sbb ade budak kena denggi ngan virus kakiku dibibirmu...hehhhe..x la..virus HFND...
oooooooooo..patut la operasi besar2an..
Nyahhhhhhhhhhhh ko dr blok umah aku nyamuk2 berpenyakit..syoooooohhhhh..


9 comments:

ai said...

UIkkk...nazak temat kau tu! SYOOHHH!! SYOOHHH!!

T.u.Y.a said...

kak ai : mmg nazak tenat dah..banyak sangat dah penyakitnye..tah ape2..

Atan said...

uh uh nyamuk kat bilik tak sembur ke

T.u.Y.a said...

atan : nyamuk kat bilik tu lagi la bawa penyakit berjangkit..lama lak tu baru sembuh..hehehheh...wajib di sembur..

mamai said...

jentik-jentik mampu hidup selama 6 bulan tanpa air...hehehe setakat sembur sure tak jalan apa kata gotong royong bersihkan kawasan sekitar sure berkesan...tak cayer tanya sama itu nymuk

T.u.Y.a said...

mamai : a'ah..betul2 tu..kan TUya dah lama tggalkan umah,balik kg..mggu lepas rupanya deorg ade wat gotong royong korek,bersihkan sume benda asing yang menyemak kat blok nih..harap2 sumenya akan ok2 je pas ni..x nak la ade penyakit2 nih..

Maswani said...

salam tuya..lama nya balik kg..
esk keje tu jgn duk igt kg lagi..hehe..

ada yg kata, nk sembur pn kena tukar brand lain2 sekurang2nya 2bln skali..
kot2 nyamuk tu imun..

T.u.Y.a said...

kak wani : esok Tuya x g skol la..Tuya sambung cuti..tengah tggu panggil posting..hehehhehhe..

nyamuk2 zaman skang ni kebal lebih dr nyamuk dulu2..ade je kat mana2..

Dkama said...

nyamuk adis biasa kuar tim subuh n senja... tapi sekang nih tengah ari pun kuar gak sebab jerebu... diorang tak tengok jam tapi tengok matahari... kelabu semacam jer ingat da senja