The Best Followers

30 June 2009

WeekenD


ni cite weekend aku yang lepas..cite pasal hantar adik aku daftar UUM..
kitorg bertolak 2 keta..dr Jhr 1 keta,dr KL 1 keta..
dr Jhr mok, umi n ayah umairah,umairah,adik bongsu aku ngan mak yang ikut..
dr KL aku ngan eri je la..deorg bermalam kat umah aku Jumaat malam Sabtu tu..
lepas zohor hari Sabtu kitorg gerak..eri kata kalau x de pe2 7 jam sampai la..
leh la kitorg usha2 hotel ke rumah tumpangan..sbb aku dah servey online,call hotel2 terdekat,sume full book..

dalam perjalanan kitorg..ujan lebat sangatnye dari rawang sampai ke Tapah..slow je la..

lepas dr Tapah elok je terang benderang panas lagi..keta ucea adik ipar aku follow belakang..slow je walaupun aku tau ucea x tahan nak memotong kitorg..maklum le bawa mak..ngeh ngeh..keta kitorg mmg la slow x leh laju..eri tekan 140 je rasa melayang..nasib bek gak la adik ngan mok naik keta kitorg..berat la gak..dah nama viva tu,bukan mcm wira eri..eri asik ngeluh je x best bawa viva sbb x leh pecut..kalau ekon keta wira dia x rosak,mmg dia bawa keta wira tu..

benti rehat sembahyang kat RnR Semanggol..umairah macam kena hesteria bile tengok playground..terjerit2 ilang akal..kitorg kena ganti2 g sembahyang sbb nak kena jaga umairah gedik nih..habis sume org yang main kat situ kena halau ngan dia..


kitorg makan malam kat RnR Gurun..sbb bawa bekal,kitorg berkelah je kat bawah pokok..syok gak..


sampai pekan changloon dalam kul 11.15 mlm..cari hotel,motel sume full..so,mak kata g terus UUM,mana tau ade penginapan utk family..sampai sana,alhamdulillah..kitorg dibenarkan bermalam kat bilik Mok,sbb roomate dia lom sampai lagi..tapi kena kuor sebelum kul 8..merasa gak la tdo dalam bilik Mok..
pic dalam bilik Mok..masa ni masing2 tengah siap nak kuor..mak la yang terawal siap..sonok sangat dia..


kemas keta..buang sampah sarap yang x patut2 ade tu..tgk si umi umairah tu..tah ape dia x puas hati tah..

Mok in blue..selamat belajar Mok..hehehehehh..


sementara nak tggu mak n Mok g dewan taklimat,kitorg pun berkelah le kat tepi kolej Mok ni..best,angin sepoi2 bahasa je..heheheh..sampai terlelap2 Eri..dr dok sesaja tu,baik kita posing2..

so far sume berjalan lancar..alhamdulillah..masa nak balik tu sedih sangat2..Mok x biasa jauh ngan family..mak la org yg paling sedu sedan..tapi walaupun sedu sedan kena gak la lepaskan anak kesayangan..nak blajo..

ari ni baru 3 hari Mok kat UUM..aku tetiap hari sms tnya cite..dia kata roomate x bape ok..tdo x cukup..malam td je dia balik bilik kul 3..kul 4.30 dah kena sesiap turun g surau..pastu aku x nak tnya banyak2 dah..aku tau dia sedih nanti..ape2 pun aku doakan dia ok2 je kat sana..esok2 ok la tu,baru nak biasa..Mok,jangan nanes2 yer..



7 comments:

coklat panas said...

congrtae...
bese r tuh 1st week kne segala jenis orientasi..
nasib baik masuk u sini xde orientasi..hehe

suhaila-ab said...

gi nganto adik ke pegi ngambik gambo??hahahha..posing mokcik tuya...

T.u.Y.a said...

ceklat : tu la kan..seminggu ni kena tahan ngan orientasi tu..harap2 sume ok2 je.


kak su : tu namanya sambil menyelam,mentekedarah sekali kak su oiii..ade yang melayan,posing je la..

Org Ganu said...

salam ziarah..=)

T.u.Y.a said...

Org Ganu : salam jugak..thanks sbb sudi melepak kat blog Tuya..

eiza in the house.. said...

mok jgn cedey2 yer..sob3..

hehe..aku lak yg emo..moga mok tabahkan hati dia..sbb dia sorang jauh nun disana..wah2 bestla umairah..jalan jauh smpai utara na..:)

lina said...

ok mok..selamat berjaya dan maju jaya ye mok(mcm sama jek ayat ni)???..
haaaaaa..x kisah r ek mok....dpt jgak bjo tinggi2 dlm bgunan yg tggi2 ni...dari aku ni.:D
SEMOGA DAPAT KWN RAMAI2 DAN APPY2 SELALU DI SANA