The Best Followers

10 July 2009

LemBu PuN aDe GuNanYa





Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan Degree, tapi selepas 15 tahun, x pernah lulus, akhirnya bapak dia dah x sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu,terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).
Sianak dah rasa x best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia ckp dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau x,kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosejx payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine,dah jadi sosej....

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor... menyusahkan plak tu..(sambil jeling kat anak yang dah x syak lagi kelembapan otaknye)


***haahhahaaha..moral pada cite tu,kalau nak pandai,berjaya kat mana2 pun leh jadi...yang penting hati,niat dan kesungguhan kita..lembu pun banyak jasa tau..



2 comments:

anaklaut said...

salam...

cikgu tuya pun kena jugak SL ya..tak apalah..sabar sajalah..


p/s: cerita lembu dan sosej yang BEST!

T.u.Y.a said...

anak laut : bukan kena SL..tapi kena fitnah,kena perli,kena condemn..buku latihan student Tuya di conteng..

pastu di marah2 sesuka hati kat meeting..tapi nasib bek la GB ade backup Tuya..

jadikan pengajaran kan sume tu..alhamdulillah,dah berakhir..harapnye sume cikgu yg bgus kat sekolah lama Tuya tu puas hati bile Tuya x de kat sana..