The Best Followers

26 August 2009

CePaT La SihaT..



lama dah rasanya x wat n3..
bukan x jenguk blog ijau aku ni,tapi x larat nak naip n3 n komen pada kawan2..
demam..x abis2 aku nye demam..
berepisod2..memula demam gigil2 badan..
pastu sakit sume badan urat sendi..
pastu selsema lak..
lepas selsema,batuk yg nyeksakan tekak..
dah le batuk x de kahak..pedih rasa tekak ni..
dah elok batuk,ni sakit kepala lak..
macam kena ketuk ngan tukul..berdenyut2 medula oblongata aku..
kalau ari ni sakit belah kiri..esok mesti belah kanan lak..
sampai nak sujud waktu sembahyang pun x leh lelama..
mcam nak terkuor otak aku sume..bacaan sujud aku baca ekspress x de noktah..
banyak dosa dah aku ni..x baik2 demam ni..huhuhuhu..
pada kawan2 sume,jaga la kesihatan..skang ni musim demam..mcm2 penyakit ade..
doakan la aku ni cepat la elok..nak balik kg..mggu depan nak ngajar dah..
penat dah demam x bermaya ni..


- terima dengan redha setiap ujianNya -


12 comments:

mamai said...

tuya aku pulak yang risau denagan deman kau yanag tak kebah tu...kau dah pie jumpa doktor ker tak pun cari la doktor pakar..dah lama sanggat kau demam tu

maiyah said...

salam.. moga cepat sembuh, yelah lama demam tu minum air kelapa muda bebanyak kit

{lumut} said...

isk..
dari arituh kamu dmamkan..
risau lah plak...
tgk mamai pon risau...
g jmpe doctor...
takut sakit lain plak nnt..
nauzubillah..huhu

T.u.Y.a said...

bro mamai : salam..tu la..sepanjang demam ni Tuya kira dah 3 klinik n 1 spital Tuya g..doktor sume cakap benda sama..demam virus biasa..ni demam dah ok,sakit kepala lak menjadi2..insyaallah,nnti TUya g pakar yang memamakar utk check ade ulat ape la dalam pala Tuya nih..




kak maiyah : salam kak..skang mmg Tuya selalu gak amalkan air kelapa muda kalau buka tu..nak sangat elok cepat..kesian kat badan Tuya ni asik sakit je kan..




lumut : aku pun risau sebenarnya..
kalau lpas telan ubat2 ni x elok gak..wajib aku g spital pakar ke ape ke..x nak la demam lama2..uwaa!!!!

YanDarwisy said...

Kenapa Tuya? Tak sihat lagi ker? Doktor kata apa. Kamu byk berfikir tak..? Semoga cepat sembuh dan kembali mengajar. next week dah nak bukak sekolah kan?

Dee said...

ko kena demam kuman ke tuya? sian kt ko...take care tau..

caluk@cencaluk said...

aku doakan kau cepat sembuh, leh sambut merdeka nie he he

ai said...

Isk...terok berol kau demam tu tuya!! kau dah cek darah? mintak dijauhkan la dari segala mak nenek penyakit skang ni weii..

kau take care k...telan sume ubt yg doc bagi tu..ikut time, jgn skip..

Maswani said...

salam tuya..lama nya tuya demam.. hrp tuya makin kuat utk lwn virus tu..

moga2 tuya cpt sembuh n normal kembali. Insya-Allah..
Take care ye..

el said...

yelahhh teruk sgt ko dmm kali ni tuya
ko dah g klinik ke...
hope cepat sembuh ok
ni nak rya ni..nak buat kuih2 raya lg
hehehehe....

get well soon ok
take care

T.u.Y.a said...

kak Yan : salam kak..doktor cuma kata Tuya demam virus..tu la,risau sbb mggu depan dah nak ngajar..kalau asik demam je mcm ne nak g skolah kan..



kak Dee : a'ah kak..ape jenis kuman tah ni liat sangat nak perginya..




caluk : aku nak sambut merdeka gak..x nak la demam2..uwaa!!




kak ai : dah test dah..doc kata x de pe2..skang ni kepala je yang problem..asik sakit je berdenyut2..

Tuya ni jenis x suka makan ubat,skang jadi habit lak..pas makan mesti nak telan ubat..magic sungguh!!




kak wani : tenkiu atas doa kak..yeayyy!!TUya mesti kuat..heheheh..




el : x pernah2 aku kena demam mcm ni el..sampai berminggu2..naik kurus dah aku ni ha..x selera nak makan..

tu la,aku nak wat kuih raya nih..jangan le sakit panjang2..huhuhu

eiza in the house.. said...

konya sakit tu..mcm pas2 kat aku jerk tau..wlpun jauh tp auranya kuat tu..huhu

nasib nie aku dah ok dah..tak ada cm org tukul pale aku aku dah..tp org tikam hati aku adalah..huhu