The Best Followers

23 August 2009

SeMaLamKu..



semalam ptg aku g umah adik ipar aku..
kesian lak deorg 1st puasa buka 2 badik je..
pastu eri lak buka sorg je..aku kan dibenarkan x puasa bersebab..
so,aku pun ajak eri g meriuh rendahkan umah deorg..
aku tolong masak..tolong rasa...heheheh..

dah lama x interframe muka tuan tanah kedaung ni kan..saja selingan..hehehehe!!!


juadah berbuka yang kitorg wat semalam..kuih ape ek tu nama dia..onde2 kot..tu adik ipar aku yg wat..aku wat bubur kacang atas permintaan incik eri..air bandung cincau..ni 1st round nye menu..2nd round menu aku x amik pic..nasi lauk sawi goreng ikan masin,ikan goreng,budu ngan petai..marvellous!!!


pastu dalam kul 8.30pm,mila lak calling2..dia kata dia ade kat area2 umah aku..dia ade keja kat dmnsara ni..dia kata x sempat nak makan ape lg buka puasa..just makan kurma n air mineral yg dia bawa dalam keta..so..dia ajak le aku teman dia g makan..dia tingin nak makan chicken chop lak..dia nak banje aku..hehehheh..makan lg..nasib bek x makan nasi kat umah masa buka tu..ade la lg space dlm perut aku ni..ecehh!!macam le puasa kan..tapi eri x bg kuor lama2..batuk aku pun bukan elok sangat lg..

lama dah x jumpa minah ni..makin kurus aku tgk..baru lepas demam..

dalam kul 9.30pm mcm tu kitorg dah settle..aku balik umah..tgk eri dah ngadap ESPN..tggu aresnal main,MU pun main..tapi lain2 channel..bayangkan je la mcm ne berebutnye kitorg nak tgk team masing2 main..nasib bek la MU menang besar..Arsenal pun menang..so,leh la senyum walaupun berebut remote tb..


- beserdahana itu pahala -



12 comments:

KUNTONG said...

eri dan tuya ko b2 x blik kg ko. org pt raja dok tunggu.

ber_uwang said...

yeah MU menang .. kalau tak redup aje ari ni...

T.u.Y.a said...

Pk : lama dah x balik parit Raja..asik balik Mersing je..nnti kitorg sampai BP insyaallah..serbu umah PK..nak buka pose..buleh?heheh



adik ipar : tu la yang best je mood ari ni..MU menang..hehehh..

caluk@cencaluk said...

kuih keria takde ke ha ha

el said...

syoknye x pose
kahhhhhh
x pose pun dpt mkn mcm2 eh
hehehehehe

mamai said...

cheff hari nie masak aper...nanti sound ler bro boleh joint sekaliquelit

Maswani said...

Tuya dh sihat ke hr ni? bestnya cikgu, sambut ramadhan je cuti sekolah..jeles2..hehe..

menu tu semua napok sedap, bila ada budu lg la power..huhu..

Slmt Berpuasa..sori late wish tuya..

maiyah said...

salam.. budu n petai.. ulam camni yg wat terangkat

Dee said...

oh..awal2 dh raya eh..

T.u.Y.a said...

caluk : kuih keria lom wat..nanti aku wat utk ko sekilo..makan sampai lobam!!heheheh



el : nikmat bulan puasa mcm tu la..macam2 adooo..yang x puasa pun konon2 puasa..keh keh



bro mamai : Tuya x de la masak mcm chef..kalau sedap mcm chef nnti Tuya masak utk bro satu family..



kak wani : selamat berpuasa jugak utk akk sekeluarga..
demam dah ok sket..cuma batuk je lom baik..



kak maiyah : salam kak..mmg terangkat budu ngan petai..tapi Tuya x makan sangat petai..



kak Dee : x best raya awal2..nak gak joint org cukup pose beraya..

ikiqzana said...

wah dh raya dh.. sama la gan zana.. hehehe..

ieNn ZaZa said...

bile laa aku nk dpt merasa masakn ko tuya..hehe..

xsabaq nk blk umh!!!