The Best Followers

27 October 2009

BesTnYa KeLaS KomPuTeR..



nak cite dr siang td dah cite ni..
tapi dok cari2 evidence tah aku selit mana tah..
citenya aku dapat surat chenta dr anak murid aku yg sangat cumel..
suka betul bebudak ni meng'expressionkan perasaan deorg ngan tulis surat menyurat nih..



korang klik le pic tu..kalau nak baca ek..
kalau yg malas nak sakit mata telek tulisan kabur tu, meh aku tulis semula..
kalau x nak baca pun x ape..x kisahnye..huhuhu

"kepada :
teacher mas
saya nak ucapkan terima kasih sebab jadi cikgu dekat sekolah ini.
dulu masa teacher tak ada,belum datang ke sekolah ini,saya sangat menyampah dengan kelas komputer.
sekarang saya suka sebab kalau dah siap belajar dan dapat jawab soalan,teacher bagi kami main game kira kira.
saya suka game itu.mami saya kata saya dah pandai kira kira.mami pun bagi saya main game kira kira saja.

thank you teacher.
Yang benar,
Mohd ilham izhar
kelas 5 Anggerik"


abis je baca surat tu aku gelak2 sorg td kat bilik guru..
suka ngan kelas komputer yang aku handle sbb dapat main game..
pecah le tembelang aku..bg bebudak main game..
tapi game kira kira..game soalan BI..game sudoku..ok ape!!!
korg rasa betul ke ape aku wat tu..bg encouragement yang mcm tu kat student2 aku??



15 comments:

coklat panas said...

betul2..saya skong kak..hehe
budak2 suka pembeljaran yang ad fun kak..

ber_uwang said...

itu penghargaan iklas dari budak tu..
dia jujur mengatakan apa dia rasa..

tahniah akak ipar

mamai said...

bijak... TuYa daapt mengubah suasana belajar yang bosan menjadi satu yang menyeronokan

dkama said...

hahahaha bagus untuk minda diorang... next klas soh diorang bawak PSP sendiri... hahaha PEACE...

T.u.Y.a said...

ceklat :
mmg pun..tu pun ade gak yg mintak suh aku donload game RedAlert2 kat PC sekolah..nak mati!!x pasal2 akk kena kuarantin dr msuk lab..hehheeh..




adik ipar :
budak2 kdg2 ape yg dia rasa tu la dia luahkan terang2an kan..janji kita x wat ajaran sesat..(sesat dah sebnarnya tu,main game waktu kelas)..heheheh..hentam saja labu!!





bro mamai :
Tuya pun ade pasan bile time kelas komputer ramai je lately..sbb selalu satu sessi tu Tuya wat 5-8 org je..skang dah tambah jd 10 org lak tiap sessi..siap chup2 time lagi..nak dulu..



kama :
bawa PSP..wajib la aku kena buang keja lak pastu.."makan PSP tu" kata guru besar sambil cekak pinggang..murka kat aku..

YanDarwisy said...

Relek jer anak murid kamu erk... terus terang tu...

T.u.Y.a said...

kak Yan :
budak ni antara yang mmg suka meluahkan ape2 yg dia x puas hati..kuat mengadu walaupun lelaki..sket2 teacher..sket2 teacher..kdg2 rimas..
tapi tulisan dia kemas n cantik..tersusun..

eiza in the house.. said...

bgus juga..sesekali tukar angin..tak la skema je kan..janji belajar sealiran dgnnya..eh betul ke aku ckp nie?..

lina said...

wah~~bijak nya akak bari alternatif lain untuk dak2 tu pickup bjo..smpai bgi surat lagi....
masa seklh lina dlu..x terasa pulak nak bg surat kt cikgu..napa ek?ermmmmmm
kami ni takut cikgu agknya~~

Dee said...

pd aku ko mmg cikgu yg bagus..membuatkan pelajaran itu menarik dan tidak membosankan..lgpun game2 tu membina..n menggalakkan student berfikir dan tidak melalaikan..syabas cikgu tuya!!

p/s: kalo aku dpt cikgu cam ko..rasa2nya maths aku A1 kot..xlah P8..hahaha..wuih..i hate maths..

T.u.Y.a said...

eiza :
aku memang nak tackle bebudak ngan cara ni..tgk mcm x best je masa dulu bila ade kelas komputer ni..skang berjaya!!!




lina :
dulu akk pun penakot ngan cikgu tau..lagi le nak bg surat ke nak komplen ke..x de nya nak berani..zama dah berubah..





kak Dee :
Tuya memula wat kat Faris..anak sendiri dulu la jadik testemoni..heheheh..nampak dia suka je ngan game tu..cuba la wat kat sekolah..ade kemajuan..kira ok la kan..

sama la kita kak..Tuya x suka math dulu masa sekolah..tu sbb x jadik cikgu math..hehehhee..x nak la bebudak ni pun akan bernasib yg sama ngan Tuya lak..

suhaila-ab said...

tuya game kira2 tak pe..jgn ko ajar cara buat blog pulak..hehehhe..

T.u.Y.a said...

kak su :
kekadang bile Tuya dok curi2 buka blog..deorg tnya.."website ape techer baca tu?ade pic teacher la"..hua hua hua..
cover cover!!!

caluk@cencaluk said...

kasi lah main game need for speed ke, halo ke ha ha

ikiqzana said...

suker sesngt main game sudoku.. bagus.. bagus..
suker negok bdk2 main game sudoku.. kita pun pening nk wat apatah lagi tuk budak2.. tapi xpe.. blajar.