The Best Followers

24 January 2010

Kerana Mulut Badan Binasa,Tunggu la balasannya



sedih,kecewa,sakit hati Tuya bila baca satu blog yang sangat2 kurang ajar.salah satu n3nya mengutuk dan menulis kata2 kesat terhadap Almarhun Sultan Johor..Tuya sebagai anak jati Johor memang tak leh nak terima hinaan dan segala apa yang tertulis kat n3 dia tu. ni blog nye.Aduka Teruna.Tapi n3 tu dah di delete..tau pulak dia delete,kalau bagus sangat x yah nak delete..baru la nama nya Aduka..ni la n3nya..


"dah mampos tu buat cara mampos la.Boleh plak simpan mayat nak tunggu Datu Bendahara balik dari shopping.Boleh meeting isytihar sedang terlentang.padahal dah mampos pagi tadi.Pergi mampos sama lu.Bodoh punya kerajaan spesis stupid"
tu la tulisan si bangsat Aduka Taruna nih..
lepas dah sedap maki2 leh pulak wat n3 minta maaf..terlajak perahu boleh di undur,terlajak kata,badan binasa..

td tengok Buletin Utama tv3,cerita nya dah tersebar di media2 utama..harap2 dapat la di ambil tindakan setimpal..kita memang berhak menyuarakan isi hati di dalam blog kita,tapi biarlah dengan cara yang berhemah dan menghormati orang lain..setiap orang ada kelebihan dan kelemahan sendiri.

tah le..Tuya memang marah dan beremosi bila baca sume tu..nak maki2 raja..dia x baca rukunegara ke??kalau x kenal ngan sesorg tu jangan nak menilai luaran dan sesuka hati je nak maki!!!!

alfatihah utk Almarhum..

*info : Berita harian (mmg nak kena la mamat nih)
: YouTube ( memang lahanat punya org yang ubah2 video nih ) ni video yang asal


..yg paling Tuya bengang dalam Myspace dia,asal dr BP lak tu..memang memalukan..

10 comments:

xAmU said...

jatuh hukum anak2 johor boleh hukum pancung nih kak..pnas je hati..

Tihara said...

eeii..kalau betul la die tak suke..bukan dia penentu segala nya..Almarhum pernah ke kutuk die..tak kire la mane2 rakyat kena hormat payung negara..syukur lah malaysia aman pun sebab raja2 juga..

T.u.Y.a said...

ceklat :
kita kenal sape Sultan kita kan..tu yg marah gile sangat tu..




Tihara :
betul..x de pun Almarhum tu kacau usik maki dia..tak paham betul la...biar dia dapat balasan setimpal..

maiyah said...

apa punya org le.. tau plak mintak maaf balik.. mangkuk tikus berlumut tul

T.u.Y.a said...

kak maiyah :
x de gunanya dia nak minta maaf dah kan..too late..skang dia siap2 le pakai baju teluk belanga nak ngadap kerabat raja Jhr..rasakan budak!!!

A.I said...

A'ah..tau gak psl ni. mmg haram hadah punye org!!! rupa nerd je...tp jiwa busuk!!!

azieazah said...

Agaknya ADUKA tu mintak loan tak lepas tuuu... ataupun mintak tanah tak dapat-dapat... tu yg dia marah agaknya... agak nyer lerrrrrrr....hehehe..

deqyalalink said...

hye tuya ! dtg melawat tuya :)
yes2 agree taksuke blogger camnieh. how shame la dear since i pun org joho jugak :( kenapa la ade org spisis aduka nih

ikiqzana said...

org klu dh meninggal ckp benda2 yg baik2 je.. yg org ni lain plak spesis nyer..

ieNn ZaZa said...

xtau laa nk ckp ape tuya..org camtu memg biadap..kuang ajau btol..