The Best Followers

07 January 2010

Pecah HaTi..

tadi kat skul,masa nak balik..
ade satu parent ni tggu aku tepi pagar skolah,nak jupe..
anak dia budak kelas aku..

parent : teacher..saya banyak susah hati la teacher..

Tuya : kenapa kak?

parent : malam td saya suruh anak saya baca buku eja..dia x kenal huruf la teacher!!

Tuya : satu huruf pun dia x kenal ke kak?

parent : ada 2 ,3 huruf saja dia kenal..itu A sampai itu E saja teacher..picah hati saya teacher!!!

Tuya : (masa ni aku nak tergelak dah..hati dia leh pecah kaca pecah gelas lak )..x pe la,mcm ni..ptg ni hantar dia g rumah saya,saya wat tuisyen utk dia..

** mak budak ni cina..ayahnye melayu

ni aku baru je abis ngajar budak tu tuisyen..start pkul 4.00 td..memang very the slow..x kenal huruf..dah darjah 4 okehh!!budak ni baru tukar ke sekolah aku..kesian kan.tapi td nampak la ade peningkatan sket..dah leh igt bile aku tnya huruf tu secara rambang..darjah 4 tak kenal huruf lagi,nak baca mcm ne kan???haiyaaa!!!!kesian..
dugaan n cabaran aku utk 2010 ni ( nape ayat aku skema je nih?)...harap2 boleh la budak ni cacth up ape yg aku ajar kat tuisyen...

8 comments:

ber_uwang said...

saya nak tuysen juga... sambil nangis guling guling

A.I said...

aiyak! apa pasat balu ini taun carik cala mau kasi anak blajat?

xAmU said...

semoga berjaya teacher..hehe

eiza in the house.. said...

Tuya,g brain wash dak2 sem aku,susah nak lentur dia org nie

YanDarwisy said...

yan pun risau sbb skrg budak 6 tahun patutnya dah pandai baca dan kenel huruf. darwisy thn ni masuk 4 thn tapi yan dah ajar kenal huruf...pelajaran makin susah

M@L@ said...

harap budak tu dpt bace lps tuisyen dgn cikgu T.U.Y.A.

Yana@Nana said...

CiAN dak tu cikgu ..hehheeh

T.u.Y.a said...

aTan :
nak tuisyen ek..hehehhehhe..jangan guling2..buruk pangainye!!!





kak ai :
tu la pasat!!!manyak susai wooo..sebelum ni dia dok ngan nenek dia..nenek dia x amik kisah kot..






xAmU :
terima kasih..doa2 yer..






eiza :
aku x de kuasa veto nak brain wash otak bebudak besar yang dah leh pk..dah besar gajah nak lentur mcm ne..nasihat je la..








Yan :
memang betul..bgus ajar darwisy dr sekarang tau..biar dia advance bile dah sekolah nanti..





Mala :
semoga semuanya ok2 je..






Yana :
memang kesian tau..terkebil2 je suh eja baca..