The Best Followers

04 February 2010

Kerana Kereta Itu

kereta oh kereta!!!!ade2 je kerenahnya..lepas satu,satu jangkitan penyakit merbahaya tah virus ape2 datang kat dia..actually kereta wira eri ni dah dekat 3 mggu rosak..x leh start..timing sensor nye rosak!!tersadai je kat parking..petang semalam baru la kitorg panggil mekanik dtg check,towing g bengkel..dalam 3 mggu keta rosak tu le perjalanan idup kelam kabut..heheheh..bukan ape,berebut nak guna viva..eri kena bangun pagi2 hantar Tuya g skul..terkejar2 bile time tghari nak amik mak datin ni lagi..

tapi ari ni,alhamdulillah..sume dah settle..keta dah elok..x de la berebut n nak adjust time..kalau x,mcm lipas kudung..dia nak kejar appoinment ngan costumer,Tuya nak kejar masa tuisyen kat rumah..mcm2..


eri memerhati keta kesayangan dia di bedah..heehehhe


terkangkang depan belakang segala di selak..huhuhuhu


bile nak siap nih?lambat tol..tu le agaknye yg dia pk..


dah 3 mggu x jalan..bateri pun kong..cas dulu..


dah pepenat tunggu keta dia siap sihat walafiat,Tuya lak kena banje eri makan kat mamak..boleh ek??dia kata sbb upah dia betulkan keta..ade ke patut!!!

Tuya cuma order roti arab ngan teh ais..eri plak..tosei,roti boom,nescafe,ayam kari..tamak!!!!


gigih dia ngabiskan makanan sume tu..Tuya punye tak habis..skang ni nape tah kapasiti tank perut Tuya ni jadi makin kecik lak..makan sket dah kenyang..hehehheehehe..kononnya diet la tu..choiii!!!

8 comments:

mamai said...

kena beli yang baru tu tuya

T.u.Y.a said...

bro :
puas dah memujuk eri ganti keta lain..x makan pujuk..tetap dia sayang gak ngan keta tu..sentimental value dia kata..tapi kalau asik rosak je,tu namanya dah x de value ek..heheheh!!!

maiyah said...

yelah.. sambar yg baru

A.I said...

sakit jiwa la bila kete rosak. terbang $$$..huhuhu..

wei, aku suka gmbr kau laki bini tu. nampak eri cam gerammm berahi je ngan kau. muahahahaha

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

huhuhuhuhuhu......akak,AJ nye PINKY pun demam gak ni....Insyallah malam ni nk antar workshop...mau 3/4 hari patah kaki!!!lololololololo

azieazah said...

Alaaaa setakat makan kat mamak, apa ada hal? Janji keta siap.. pasni rutin back to normal..

KUNTONG said...

Ala ..keta tu pun sekali sekala nak bermanja dgn tuannya plak..."lama dia lanyak aku....skrng aku lanyak poket dia plak....bila dah baik...tuan aku gak yang senang...."kata keta tu ler...
TuYa sekali sekala blanja eri tu x apalaer...dia pun nak manja-manja dgn puannya plak.......kan tambah Mesra......kah...keh........btul tak...?

T.u.Y.a said...

kak maiyah :
nak jugak suh dia cari lain..tapi tetap setia ngan keta dia tu..




kak ai :
memang sakit jiwa raga..baru je ingat dapat gaji nak nyoping2 kasut ke ape ke..heheheh..x dan ape pun,dah melabur kat bengkel..dia kan ade share ngan bengkel tu..labur je la duit kat situ..

pandangan makrifat tu kak oiii..







aJ :
tu la..susahkan kalau keta rosak..mmg patah kaki le jawabnye..






kak azie :
hehehehhe..tah Tuya nih,berkira sangatnye kan?





PK :
tetiap bulan ade je yg x kenanya..melarat2 rosaknye..hangin gak kkdg..hehehh