The Best Followers

06 February 2010

Ni Sume Budak eL Punya Penyakit..

tetngah malam buta ni mata Tuya x bleh nak lelap..selalu mcm tu kan..segar bugar lak..nak cite ptg semalam Tuya meleleh ayaq liur tengok kuih tart telur kat blog dak eL ni..brutal dia pun,pandai dia cooking2..hehehhe..tanpa melengah masa,Tuya pun copy paste resepi tart teluq..lgpun mould tart tu mmg dah ade,x pernah guna..sbb x reti nak wat..hehehehe..

kacang peas je rupanya wat dia..tapi tang nak bakar tu le nunggu sket..memula nak bakar kulit dia,pastu nak masak inti lak..tapi hasilnye,vavavavavavava!!!!!!!sedap..rangup..memang tip top le resepi eL ni..

kulit tart yang lom dibakar..


ni dia nye inti..ngam2 je cukup ngan adunan kulit nye..x membazir..


tadaaa!!!!!!hasilnye..siap berbagi2 ngan adik ipar Tuya malam td..


nak torai????rajin2 le g skodeng blog ni..eL
tenkiu eL..ade lagi resepi best2 hang tayang la kat blog hang lagi nooo..
boleh naikkan semangat cooking2 Tuya yang 'penyegan' nih..hehehehh!!!


8 comments:

ber_uwang said...

DAH BUAT KASI KITA SIKIT AKAK IPAR

aZuRa AhMaD said...

wahh tuya sedapnya..tart telur ni kak zura tak penah buat lagik..nk try la..

eiza in the house.. said...

kau niekn,mana aku nak cr tat nie kat KL..kesukaan aku tu...

el said...

woi terkujat aku bc nama aku tertimbul kat sini..kahkahkahhhhhhhhhhhhhh
ko x leh tido ke...kahkahkah wei cantek tat ko..(cm lucah jerk)

sng giler kan....cuma kena msk 2x tu yg amek ms..tpi jap jer..berbaloi2 kan..hahahahahaha

cayalahhhhh

T.u.Y.a said...

aTan :
mcm ne la leh lupa ngan adik ipar sorg ni kan..kui kui kui..




kak zura :
try la wat..senang n berbaloi2 tau kak..






eiza :
nak ke???meh la dtg umah aku..hehehehhehe..








el :
mmg bersepah nama ko kat n3 ni..almaklum le..aku kan pengikut setia jiwa raga..heheheh..

sodap weiiii!!!

fazilzura said...

fulamakkk .. dak el berjaya jd cikgu pestry ler... harus le ku toraiii ..

dkama said...

besh besh... bab masak mmg tak besh tapi bab makan mmg beshh... PEACE..

maiyah said...

sdp tu.. bleh join ;)