The Best Followers

05 April 2010

Kesian Dia

selalu sangat dah org tnya Tuya pasal Eri.."Eri tu sakit ke?"..balik kg pun family dok tnya soklan2 sama..penat Tuya nak menjawab..nak tau sebab ape org tnya dia sakit ke ape ke..sebab dia KURUS..Kurus sangat2..semalam kitorg kuor,jumpa penimbang kat The Store,timbang le berat dia..56kg..terkujat beruk dia..dr 70kg leh turun 56kg..

kalau le Tuya leh bg lemak2 yang ade ni kat dia..hehehehehe..kesian tgk dia,frust sangat sbb berat dia turun banyak..org lain sibuk nak kurus,ni terbalik dah..

bukannya dia x de selera makan..makan on time..bfast,lunch,dinner,kekadang supper..tapi nape la x naik2 berat badannya...doctor kata susah utk berat badan dia naik ideal semula sbb dia pernah 2 kali kena denggi dulu..mujur la masa tu g spital awal,mmg suspek Denggi berdarah..memula g HKL,kena tahan ward,minta tukar hospital Gua Musang,sbb nak balik kg,mak dia nak sama2 jaga..tapi sampai hospital Gua Musang x terima lak..kena hantar hospital Kota Bahru kena dok ward dekat sebulan..start dia sembuh tu la berat badan dia skit2 turun..

mcm ne nak tambah berat badan dia balik ek???ade jugak yg x sayang mulut tnya Tuya soklan mcm ni..''laki ko tu drug addict ke?"...sedih tau..huhuhuhu..

10 comments:

HAMSINI said...

nak tidor makan gerenti badan naik.

Fiza Nordin said...

tanye direct camtu ke?ishhhh mmg nak kene cili tul le... sabo ajela...

ber_u_wang said...

ringan sikit akak ipar nak dukung abg nasir

fazilzura said...

tuya.. ko sumbat je dgn kasut tuk org2 yg bermulut busuk tu ..
suke2 hati je nak ckp direct2 gitu kan .. langsung x dak perikemanusiaaan ..

lelaki ni , jrg sakit.. kalau dh sakit kdng2 teruk . ksng2 lamo ..
try ler kasi mkn vit ke ...

** tuya kene selalu ler masak heheheh air tngn bagus jgk , x kembang bdn , sure kembang perut nye

A.I said...

hoiiiiiiii..itu bukan tak sayang molot, tu molot laknat namanya!! bleh lak tanye drug addict ke?? choi!

kau try soh dia minum susu weight gain appeton tu tuya...kot2 naik skit ok la..

maiyah said...

nk wat camne mmg camtu le.. wlau dia kurus tp dia sihat.. alhamdulillah
meh nk bg lemak akak yg bertepu nih heheh

Dee said...

eh..org yg tya tuya gitu mmg kurang ajarlah..nk je dee sepak mulut tuh..

xpe tuya..kurus pun xpe..janji sihat..mcm hubby dee baru je baik dr demam denggi berdarah..tp mcm tu gak..x kurus2 pun..hahaha..

J@J@ / Bini The Rock said...

KURUS2 PON TAKPE..YG PENTING SEHAT!

dkama said...

brader eri kena belajar menyintai daging... lepasni masak lauk daging jer kat dia... hahaha PEACE...

ieNn ZaZa said...

wat dek jer ngn ape org ckp..diorg bkn tau ape2kn..