The Best Followers

31 May 2010

-Macam Macam Halnya

berhari hari Tuya x update blog nih..x de idea akibat kebusanan sbb cuti terperosok kat rumah..heheheh.."terperosok'' ek..ganas ayat..cuti wesak sambung ngan cuti weekend Tuya dok rumah je..kemas rumah,kemas bilik,gerobok..sume la dikemas..nak balik kg,Eri x bg balik sorg..dia kata dia nak balik jugak mggu depan..patuh le Tuya pun..menyampah betul tau,asal ade cuti panjang je mesti turn Eri standby..msti ada pakatan dalam opis nih..heheehhe..

dalam busan2 tu jugak la Tuya ngengada nak tukar BG blog nih..tetiba lak very the gegirl..ade reben2,bunga2 bagai..heheeh..sesekali nak cuci mata,tgk blog org lain cantik2..jeles sangat..nak wat yang sempoi2,x reti..amik je la yang dah ade..

dah 2,3 hari Tuya dok mikir satu hal nih..hal jiran lagik..kui kui..bz body nye Tuya..ni jiran lain lak,bukan jiran anak lari,yg pasal anak lari tu dah settle dah..deorg hantar anaknye g rumah pemulihan akhlak..

ni pasal jiran lain lak.jiran umah ujung,baru 2 bulan pindah..almaklumla,Tuya kan ahli jawatankuasa mesyuarat tingkat...hahahaaha..jiran Tuya nih kan,baru lahirkan anak ke 3..Tuya g la ziarah,kata ADUN tgkat 4 kan..Tuya pun tnya la nak bg nama ape baby nih?dia kata : x tau lg..Tuya kata jgn lewat2,nnti JPN denda lak sbb lambat daftar surat beranak..pastu dia kata: nak kena cari surat nikah saya dulu la Teacher,sbb hilang dah..anak no1 ngan no 2 pun lom daftar lagi.yang 1st dah 3 tahun,yang 2nd dah 2 tahun.

erkkkkk!!!!!mcm ne tu?dalam hati Tuya,ko ni dah menikah ke belom sebenarnya sampai surat nikah hilang x g report kat pej agama..Tuya bgtau dia,mana boleh mcm tu,g la pej agama yg daftarkan nikahnye..dia kata,lepas pantang la dia balik kg,g pej agama kat kg dia tu..

ishhh..ceteknya pemikiran org skang ni ek..amik mudah je benda2 ni..dia x pk agaknya kesan esok2 pada anak tu..x de identiti,susah nak daftar sekolah..ishhhh..org mcm ni pun ade ke??

5 comments:

dkama said...

Adushh berat masalah dia nih... rasa nak terajang pun ada gak... PEACE...

TuYa said...

kama..meh la kita terajang dia ramai2..hehehehe..
tak baik tau,org tu dalam pantang..
tah dia ade ic ke x kot..hehehe

fazilzura said...

Tuya, akak ingt tuya ahli mesyuarat tingkap .. heheh tingt cite P.ramlee..

mak aii , ado jgk manusia gitu .. gile ke hape, tu kawin sah ke idak tu .. surt kawin pun hilang , pelik jek .. kan kalau kawin ado kad, cm IC kite tu .. xkan tu pun xdak

kuntumz said...

surat nikah adalah amat pentg..patutnya kene simpan elok2...
tgk, anak yg jadik mgsa....tak berdaftar...
per lah nk jadik....
ker mmg tak der surat nikah??

TuYa said...

kak zura :
heheheheh..Tuya bukan pengerusi mesyuarat tingkat tau..Tuya nyebok2 je..dah nama glemer kan..kui kui kui..

tu la,Tuya pun x reti la kak ngan org2 ni..apebenda tah yg deorg pk...





kuntumz :
tu yang jadik kemusykilan AJK mesyuarat tingkat nih..heheheh..kepoh bertempat x pe..amal makruf nahil mungkar kan..