The Best Followers

06 August 2010

-Baru TerasaDiri Ni Tua..

semalam,tengah syiok main game FB,ade la hamba Allah ni add Tuya jadi friend dia..memula Tuya x accept,pastu bila tgk profile n pic,rasa mcm kenal je..Tuya pun accept la..

x alih2 dia chat kat Fb tu..perkataan pertama dia tulis.."Cikgu"!!!..anak murid Tuya rupanya..tapi memang Tuya dah lupa tahun bila Tuya ngajar dia..tanya soal selidik,tahun 2002 Tuya ngajar dia..masa tu sekolah 1st Tuya ngajar lepas study..kat Mersing..

terus update status kat FB sbb excited..heheheh

banyak yang di borakkan..dia suh Tuya pindah balik kg semula..Tuya kata bukannya Tuya dapat ngajar dia lg,dia dah form 2..Tuya ngajar sekolah rendah..dia kata senang leh kuor jumpa2 cikgu..leh jalan2 ngan cikgu..hehehhehe..

punya la kuat ingatan budak ni..Tuya ngajar dia tahun 2002,masa tu dia darjah 1..skang dah 2010,dia pun dah tgkatan 2,tapi still ingat Tuya lagi..nampak sangat Tuya dah "kertu" kan..hehehhe..Ingatan yang semakin bekurang..hik hik hik..

mahalnya perkataan dan panggilan "cikgu" tu kan..walaupun x ngajar dia dah,tetap dia panggil Tuya cikgu..

13 comments:

ber_u_wang said...

buat baik akan di kenang ke akhir hayat

azieazah said...

Insan pendidik, bergelar guru, sampai bila-bila pun akan dipanggil CIKGU..

Cuma yang Kak Azie pelik, ada sekolah (sekolah anak juga), semua guru.. diulangi semua guru trained pelajar panggil mereka dgn panggilan PUAN/CIK xxx... Guna nama. Atau pun utk guru English, start with TEACHER xxx..

KENAPA? kenapa tak panggil CIKGU? contoh: guru ALI di sebut CIKGU ALI. Kenapa nak panggil ENCIK ALI? (macam kat IPTA lak)

azieazah said...

Hmmm nanti Kak Azie dan add TUYA lak...:)

nuraitul said...

msti mse tuya jd cikgu dlu sgt baik kan..smpi skrg dia msh ingat tuya lagi.. :)

sz | m.s.s said...

ihikss...selalu mmg anak murid akan ingat cikgunya...tp cikgu kdg2 lupa, ajar ramai kan..kekekeke

J@J@ / Bini The Rock said...

diam tak diam anak murid dah besar pjg kan???

hhhmmmm...

farah said...

cikgu baik sampai bila-bila pun anak murid ingat...tuya mesti cikgu baik...:)

YanDarwisy said...

Apa ada pd angka Tuya...ni mesti cikgu kesayangan anak murid ho!

kuntumz said...

seronok jadik cikgu..jasa dan bakti akan dikenang smpi bila2..dan plg bes smpi bila2 kita akan bawak nama cikgu even kita dah tua pun...:)

fazilzura said...

sonok kan jd cikgu

~ Lady ell ~ said...

itu ank murid yg kenang budi...kalo cikgunye mmg susah nk ingat ank2 murid tu,ank murid lh patut ingat cikgu kan.

mcm akk,ade je sebenarnya trjumpa cikgu dlmfesbuk tu,tp segan nk friend..hihihi..eh,bkn tk mengenang jasa cikgu yer..cuma malu jer...lebih2 lg kalo cikgu yg garang asek marah2 je.

TuYa said...

aTan :
amin..kebaikan akan di balas kebaikan..


kak azie :
tu la kan..mcm kat sekolah Tuya skang..sbb Tuya ngajar English,deorg sume panggil Tuya teacher..x de cikgu2 dah..

memang ada sekolah yang panggil tenaga pengajar ngan panggilan Cik/Encik/Puan..x mesra alam betul..



nuraitul :
x de la baik mana pun..Tuya ni garang,tapi bebudak x takut..sbb bila dah marah2,Tuya lak pujuk deorg...mcm ne tu?heheh




kak sz :
betul la tu kak..Tuya kdg2 x ingat langsung dah..ade je yang melambai2 kalau balik kg tu..



kak JaJa :
dah anak dara pun..tgkatan 2..sekejap je masa berlalu..

TuYa said...

farah :
baik atau x,tugas tetap dipikul..Tuya ni cikgu mesra alam kot..hik hik..



Yan :
angka tu penting..baru menyedarkan ketuaan..hehehehehhe..




Jia :
memang kan..padahal tah dia ingat ke x nama kita..asal panggil cikgu je la..




kak zura :
time sonok,sonok le..time tensen,mcm nak pecah kepala..



kak ell :
setakat ni Tuya jupa sorg je cikgu dalam Fb..cikgu sekolah rendah dulu..dr dia x kawin sampai skang dah anak 3..dia pun lupa Tuya tau kak..