The Best Followers

03 August 2010

-Ayan n anak demam

lepas maghrib td temankan Eri g klinik..dia demam..dah 2 hari x sihat.tapi jenis demam malam je..asal tiba lepas isyak je bersin,selsema,batuk bagai..pastu badan gigil2..Tuya ni tingat la masa dia kena denggi dulu,mcm tu la tanda2 awal..siang cergas segar bugar,malam je terus kejung,gigil..

sampai je klinik,dia dah mula bersin..bgus jugak kan,leh la doc check ape kenanya dia ni..

daftar dulu..sbb klinik ni klinik panel company dia,so dia kena daftar kat buku panel..


x de pekerja Melayu pun kat klinik nih..sume padiayapa!!!



dah siap check ngan doc,duduk jap,dapat ubat..macam2 ubat dia dapat,antibiotik le,ubat selsema la,cair kahak..tah ape lg tah..doc kata dia demam biasa..cuaca n rehat x menentu..nasib baik..


tengah tunggu Eri check td,Tuya tepon pak mertua kat kg..nak cakap ngan anak..dah seminggu lebih x call dia..abah kata anak demam..mggu lepas 4 hari x g skolah..punya la Tuya sedih,mcm nak nangis je.patut la 2,3 hari ni asik ingat anak je..nak call asik x sempat je.kesiannya anak Tuya..demam tapi mamanya x tau..Tuya tnya kat abah nape x bgtau kitorg,abah kata x nak risaukan kitorg..anak demam sbb banyak xtvt sukan kat sekolah..training bola pepanas..ingatkan nak cakap ngan dia,tapi abah kata dia dah tdo..makan ubat..sedihnya Tuya..

AmaD,mama minta maaf yer..seminggu x call macam2 jadi rupanya kat amaD..mcm nak balik Kelantan skang jugak nak jaga dia demam..ayah anak demam..sayu betul la hati Tuya..ni masa tgh wat n3 ni,Eri dah tdo,lalok makan ubat..Tuya x leh nak tdo,ingat kat anak..

mcm ni la kalau dok jauh..nak amik,takut ada yang kecik hati..x amik,Tuya yang sakit hati jauh ngan anak..alahai..kena banyak psiko n diplomasi ngan ma n abah mertua Tuya ni..nak minta anak semula..

aduyaiii..semak kepala mikir..

3 comments:

azieazah said...

Dah lama dah Kak Azie dok baca kisah luahan TUYA kerana anak dijaga oleh mertua nun jauh di Kelantan (kan?).

Susah juga kan, tapi bersabarlah.

Apapun semoga cepat sembuh, anak dan ayah...

J@J@ / Bini The Rock said...

halahai..sian nya! demam dedua anak beranak ni ya! harap cepat sembuh!

amad dah jd cucu kesayangan nenek dia nmpknya! mmg payah la nak mintak bela sdri kan? sbb atok & neneknya mesti rasa sunyi sgt2 nnt bila amad duduk dgn Tuya plk...
hhmmm..sabar ye!

sz | m.s.s said...

adehhh mmg sedihla...
nak wat camne ek tuya...
akak pun takde idea, sama kes ngan kawan gak (eh dia dok damai gak la..hihih), anak sulong dia pun tok/tok wan nya dah sayang jaga dr baby susah gak nk lepaskan... skrg anak kedua mmg dok ngan kwn tu la...kesian gak kat yg sulong berjauhan ngan mak ayah adik beradik...