The Best Followers

02 August 2010

-Cite BAru Tv3




Sambil2 tengok cite baru tv3,sambil wat n3 nih..cite ni lebih kurang macam Filem Syurga Cinta yang Awal Ashaari ngan si Heliza berlakon tu..
ni dia wat drama.."Epilog Syurga Cinta"..yang penting adik Mia ade berlakon..ade sorg lg budak lelaki comel tu..suka!!!


meh kita baca sinopsis cite nih...


Kisah bermula tentang Irham yang membesar di luar negara sejak umur 12 tahun, kemudian belajar di sana dan membesar di sana telah pulang ke Malaysia untuk bekerja di syarikat bapanya, Tan sri Zakaria. Irham seorang suka bersosial, hidup cara Barat, dan pandai memikat perempuan telah dicabar oleh kawn kawannya Alex dan Zainal. Mereka telah mencabar Irham supaya memikat gadis bertudung. Jalan cerita macam filem Syurga Cinta yang dilakonkan oleh Awal dan Heliza je kan..cuma yang ni didramakan. Perempuan yang jadi mangsa tu ialah Cikgu Syuhada lakonan Fyza. Syuhada ialah anak yatim yang dijaga oleh datuknya. Dalam cerita ni adik Mia Sara akan jadi adik kepada Zizan Nin. Jadi orang tengah menyatukan cinta dua hati antara Cikgu Syuhada dan Irham.

Dapatkah Irhan memikat hati Syuhada dan pe kesudahan cerita ni..sama sama le tengok nanti..

8 comments:

azieazah said...

Ehh rasanya macam sinambungan drama yang ditayang di Oasis 106 lak. Si FYDA tu jugak yg berlakun. Jadi cucu kepada BOB LOKMAN juga. cuma yang balik dari luar negeri tu dilakun oleh FARID KAMIL.

hampir serupaaaa...

TuYa said...
This comment has been removed by the author.
TuYa said...

kak azie :
cite Cinta Tikar Sejadah tu kan kak?td Tuya terpk gak le..kita tgk je la nnti ape sudahnya

sz | m.s.s said...

syuhada tu cikgu siti mia la kot ye...
a'a mcm tgk cinta tikar sejadah tu plak...pelakon ala2 sama je...

nuraitul said...

trend skrg ye..convert kan filem ke series tv..kte tgk nnti mne yg lagi best..
tapi nape diorg tak maintain kn je ek plakon asal tue..rsenye lg suka tgk awal blakon..

TuYa said...

kak sz :
a'ah..tapi mcm x feeling sangat la..


nuraitul :
setuju..kalau pelakon asal yang berlakon mesti best kan?

kuntumz said...

aah lah, alah2 citer cinta tikar sejadah + filem Syurga cinta...
klo sempat layan boleh lah tgk, time ni sibuk bertungkus lumus masak kat dapur.....hehhehee

el said...

aku pun tgk smlm..jln cerita tu x bape menarik tgklah kot2 akanmenarik lg beberapa episod akan dtg..:)