The Best Followers

02 August 2010

-Hari Minggu Tuya



semalam..akibat kebosanan dok umah dan menyampah nak dedekat ngan jiran2 yang mcm ampeh tu,Tuya pun dok melepak kat rumah adik ipar Tuya..taman sebelah je..melepak sampai tengahari,busan gak..kebetulan adik ipar Tuya yang lelaki tu nak g survey2 keta..nak beli keta 2nd..kitorg pun g la area MRR2..banyak used car tepi jalan tu..

dr MRR2,g Klang..pastu g Puchong lak..memang survey keta sungguh..hehehehh..x sempat nak snap2 pic kat used car tu,sbb nyibuk nengok keta..macam2 pesen ade..tgk tu,nak ni,tgk ni nak tu..mcm banyak duit je kan..dah kehulu kehilir cari keta,perut lapar..yg sorg nak makan cendol,yang sorang nak makan nasik..masa tu dah kul 4 ptg..mana le ade kedai makan nasi campur dah.. kat area Puchong ade satu gerai..cendol,abc,rojak..g makan kat situ je la..

masa makan ni ade la pic sket..tu pun pic Tuya x de..selalu memang mcm tu,kita dok sibuk snap sana sini..pic sendiri x de..

encik Eri yang sempat baca paper lg..


ni le adik2 ipar Tuya..yang nak cr keta,adik lelaki tu..masing2 muka lapar..hik hik..


ABC n cendol yang sedap sedap!!!


mee rebus ni pun superb!!!pekat cukup rasa..


rojak pasembor yang mmg menyembur la..hik hik..


fokus!!!dahaga punya pasal..

lepas kenyang sedawa 5 kali,kitorg pun pakat2 nak balik..dalam keta dok bincang2 pasal keta..dah compare sana sini,decide nak amik Persona yang kat used car MRR2 tu..kitorg g semula used car tu,bincang2 ngan salesman tu,sume on..alhamdulillah,kalau x de pe2,mggu depan dapat le adik ipar Tuya ni keta..nnti kalau dah dapat,Tuya snap pic letak dalam blog ni ek..

bile la Eri nak tukar keta ek..sayang sangat kat wira tu..puas pujuk dah aihh!!!


6 comments:

Ivy Metaga said...

pasembor...pertama kali dengar

sz | m.s.s said...

tuya tak sempat buat jelingan paling manissss ke kat eri masa kat kedai keta tu ;p

TuYa said...

ivy :
pasembor ni makanan org Penang n belah utara..lebih kurang rojak le..hehhhe

TuYa said...

kak sz :
Ya Allah kak,bukan jelingan manis dah,jelingan maut dah kak..dia wat x paham je kan..

kuntumz said...

wah gambo mee rebus tu mmg menguji tahap kelaparanku....hehhehe

el said...

lapaqqqqqqqqqqq meeeeeeeeee rebusssssssssssssssssssssss