The Best Followers

11 August 2010

-Pertama Ramadhan

[tajuk x hingat2 skema]

n3 pertama utk 1 Ramadhan tahun ni..alhamdulillah,panjang lg umur Tuya utk menjalani ibadah puasa..

sambil2 tunggu azan Subuh ni,berchat la jap ngan adik Tuya yg nun jauh kat Utara nu..sedih je dia..x dapat bersahur ngan mak abah..dah le dia paling manja ngan mak abah..dia siap tulis status kat FB dia "2nd Ramadhan without my family...im getting used to it...=)..i wonder what they will have for sahur today???hmmm....."
sedih gak,tu yang dok pujuk2 dia..mak awal2 dah tepon dia,pkul 4.30,sambil2 masak tu mak tepon dia..nak bg dia x terasa sangat yg dia jauh ngan family..dah namanya pun study..kena la bekorban kan..org yang study jauh beribu batu kat oversea tu lg syahdu..

Tuya malam dah masak nasi,jadinya bgun sahur td masak lauk je la..alarm henpon pkul 4.30am..dalam tepon tu dok melaung2 ringtone azan,boleh lak Eri off alarm,sambung zzzz..nasib bek Tuya ni mcm teringat dah masuk bulan pose,bgun amik tepon bawa g dapur..sebelum g toilet,Tuya kuorkan dulu ayam dalam esbok,letak kat sink..baru g toilet..

dah sesiap masak,makan sume,baru Tuya terperasan,henpon Tuya x de..x ingat kat mana letak..cuba misskol,dapat,tapi x dengar bunyik..habis la celah bedah sume Tuya selongkar..bawah kusyen sofa,bawah bantal,kot terselit mana2..

alih2 je kan,Eri panggil Tuya..masa tu dia nak amik susu dalam esbok..dia kata awak nak wat frozen henpon ke?org lain wat frozen food,awak wat frozen henpon..hahahhahahah!!!boleh lak excited nak masak sahur td,tak pasan yang Tuya letak henpon dalam esbok..gilosss!!!nasib bek la x beku,dah le ade satu je henpon cap ayam tu..hik hik hik..kelako tol..


see..elok je Tuya letak henpon tu kat situ..hehehehehhe..kes kalut la nih..


nak berbuka ape ek petang nih?selamat berpuasa kawan2..kurangkan gossip,tingkatkan amalan..pesanan penaja!!!hehehe




7 comments:

sz | m.s.s said...

hahaha..
macam sedap plak resepi frozen henpon tuya tu! :P

TuYa said...

kak sz :
pagi2 subuh dah wat lawak tah ape2..henpon letak dalam esbok..x masuk akal langsung!!!

ber_u_wang said...

petang boleh buat bubur hanpon..


selamat berpuasa akak ipar

nuraitul said...

selamat berpuasa kak..petang nie jgn sampai henfon msuk dlm periuk plak ek.. :)

YanDarwisy said...

wah...puding handpone tuya. mesti sodap nih!

kuntumz said...

hehhehe...nasib tak dok dlm tmpt beku....hehehhe..lawak2..

al-lavendari said...

jangan berbuka atas pokok kurma ... bahaya ! hehe