The Best Followers

20 October 2010

-Mana makcik urut ni?

Semalam Tuya dapat tahu akak ipar mengandung lagi..anak ke3..x tahu nak rasa mcm ne..happy memang la happy sbb nak tambah anak sedara lagi..tapi sedih ade jugak..sbb akk ipar Tuya tu 7 tahun kawin dah boleh dapat 3 org anak..Tuya,amaD dah 9 tahun,tapi x de rezeki jugak lagi..

Eri kata jangan di pk2..nnti stress!!!mmg sejak 2 menjak ni Tuya asik memikir hal anak..bukan nak nyalahkan diri sendiri atau sape2,tapi mcm buntu memikir kan..mcm2 dah wat,tapi masih x de rezeki Tuhan nak bg..

Mak kata banyakkan doa n muhasabah diri..dekat kan diri kat Tuhan..minta dengan bersungguh..Tuhan Maha Pemurah..Umat Nya x minta pun dia bg,apa lagi pada yang meminta minta..

Haritu jupe doktor sakit puan..check sana..check sini..x de ape2 masalah pun,cuma dia kata lom rezeki..dia nasihatkan Tuya pergi berurut..ikhtiar cara kg pun ade baiknya dia kata..ade sape2 tau bidan yg pandai ngurut betulkan kedudukan dalaman sistem peranakan Tuya ni??kalau ade sape2 tau,bgtau Tuya yer..

Usaha Tangga Kejayaan..Yeah Tuya!!!![saja nak sejukkan hati sendiri yang mcm nak down]..

4 comments:

sw33tdarling.com said...

Tuya duk mana? akak ada sorang akak tukang urut ni.. dulu budak ofis susah nak lekat anak kedua jugak, bila urut ngan akak ni alhamdullah..

kadang2 peranakan kita tak di tempat yg btl lepas beranak anak pertama, especially lepas ceasar.. cubalah!

TuYa said...

kak amy :
Tuya dok area sg buloh kak..tu la,doktor tu kata agaknya nak kena urut betulkan urat2 yg dah lama x bekerja tu..hehheh

kuntumz said...

tuya sabo yerk...mmg klo kita pikir2 kan sgt mmg lagi ssh nk lekat...
yg pntg bykkan berusaha dan enjoy ms ngan suami...
aah, akak jia dulu lps berurut kat kg, terus lekat anak ke2 setelah 5 thn berusaha...
sabo byk2...

ikiqzana said...

xpe tuya.. mmg xde rezeki lg tu. elok jugak g berurut mana la tahu.. kita merancang tuhan tentukan.. ada tu lambat ngan cepat jer.