The Best Followers

12 October 2010

-Nak,bukan tak nak!!!


sedih..bila orang asyik pertikaikan n bertanya..


v
v
v
v
v
v
v
v



nape ko x beranak lagi??merancang ke??dah expired ke?ko laki bini ade masalah ke??


uwaaaa!!!!!!!!sape la x mo banak lagi..kalau boleh n diizinkan Tuhan,Tuya nak lagi 3 orang..kesian amaD nak adik..Tuya tau dia jeles bila kezen2 n kawan2 dia dapat adik..tapi dah kehendak Tuhan mcm ni,bukan x usaha..jangan le asik tanya Tuya soklan tu..


[ lenkali Tuya x mo g kenduri kendara jamuan bagai ]

10 comments:

aZuRa AhMaD said...

tuya..sabar jerlah..kak zura ni nak diikutkan..lagi la..kdg smpai ada kata..mcm2..tak nak beranak la..itu la..ini la..kdg hati kita jadi remuk..kalau yg paham tu takpa..nie yg jenis tak paham...bkn kuasa kita...nak tentukan..kita hanya berusaha..sekurangnya tuya dah ada sorang anak...berbanding kak zura yg tak ada anak..pedulikan apa org kata...asalkan kita bahagia dgn pasangan kita...mulut org mmg la takleh nak tutup...aduuss...emosi la pulak...huhu

TuYa said...

kak zura :
Tuya kalau org tanya bab ape pun,memang x de hal kak..selagi Tuya boleh jawab dengan sopan santun,Tuya jawab..tapi bila dah masuk bab dalam kain nih,mula la mulut Tuya ni mcm longkang..deorg ingat kita suka agaknye di uji mcm ni kan???memang emosi le kalau usik bab banak2 nih..

nasib baik akk paham..peace kak!!give me 5..hehehe

Shibam Jelita said...

tuya, terus berusaha, berdoa dan pasrah ok, dia orang tak akan faham masalah orang lain

ejaa said...

tak paham orang yang jenis ckp macam tu.. hmmmm...

kuntumz said...

tuya, byk2 bersabo..mulut org mmg tak leh nk tutup...
emm pndai nasihat kn org jia nii padahal diri sendiri pun byk gak kene soklan2 cepuemas yg boleh menyakitkan hati dan sentap....

TuYa said...

kak Bam :
memang kak..doa x putus2 ni..usaha pun bagai nak rak..lotih dah mengerjakannya...hahahha..



ejaa :
org yg cakap mcm tu x kena kat batang idung dia lg..kalau kena nnti baru dia rasa..




Jia :
sama2 la kita sabo..budak masyam tu x sampai 3 tahun lg kan..anak Tuya dah 9 tahun..non adoo adik..tu yang terasa sentap sangat tu..

sz | m.s.s said...

tuya, pasni reverse psiko plak kat diorg...dari jauh lagi belum sempat orang tanya tuya terus buat ayat penyata ala2 press conference... hihihi ...cheeersss...biasalah tu tuya, kalo asek beranak tiap2 tahun plak ada je soaljawabnya kang...almanusiaaaa...

TuYa said...

kak sz :
banak susah,x banak susah..kawin awal ditanya,kawin lambat dikata..boleh lak tanya Tuya ngan Eri ade masalah kesuburan ke???dah pecah mata,x nampak anak bujang Tuya dah beso panjang itam manggis tu??kalau ade masalah x de la kuor dia..kan kak..heheheh..geram lak..

YanDarwisy said...

Sedih kan Tuya...yan pun mcm tuh. Selalu org ferli2 kata Yan x mau pregnant lagi cause nak jaga badan. Padahal...dlh hati teringinnn sgt nak baby lagi. Dah mcm2 ihktiar tau. Tapi maybe doa Yan masih blum cukup lagi. insyallah...kita same2 doa erk. (tetibe emo...:()

CuTeMiUt78 said...

memang kan.. sama je la kita pun pernah alami soklan2 camtu.. tak pe la tuya.. jgn sedih2.. insyallah ada rezeki nanti.. bertambah la.. mulut org ni.. lama2 nanti.. diaorg dah penat.. senyap la