The Best Followers

25 November 2010

-Jom layan amaD wat donut..

ni cite petang semalam..bila hujan perut pun lapar je memanjang kan..anak bujang Tuya tetiba request nak makan donut..dia kata nak donut yg ade ceklat..Tuya kata mama uli,amaD terap bentuk2,pastu mama goreng,amaD letak decoration ceklat bagai..dia kata deal!!!

bermula la Masterchief amaD n Mama episode..buat pun x banyak,x sampai setengah kilo sbb kitorg 2 je yang nak makan..ayah dia balik lewat sbb standby jaga server internet kat One World Hotel..ade function ape tah..

siap menguli,Tuya suh dia terap..memula dia nak terap guna kuih raya punya acu tu..nak wat bentuk2 dia kata..Tuya x bg sbb nnti mesti susah nak kuorkan..bukan adunannya keras mcm beskot raya tu..


tekun anak mama menerap donut yer..


lepas siap di goreng,kita celup lak donut dalam ceklat cair..sume nak wat sendiri,x mo Tuya tolong..bab2 melibatkan dapur n api tu Tuya wat la..


tabur ceklat rice warna warni...


pastu paipkan ising lak atas donut tu..gasak la nak oiiii..conteng la ape pun..


taraaa!!!!!!!!!hasilnya..mcm2 dia wat..siap ade nama Ma,Ayah,Amad..sweetnya la.i love u!!!!


excited nak tunjuk kat ayah,sanggup dia x nak makan donut yg dia wat ni..dia makan donut biasa yg x celup ceklat..donut gula biasa tu je..ayah lak malam semalam balik lambat..dalam kul 1 pg mcm tu..bila ayah dia tgk,mcm touching je kan..

bangun pg tgk2 tggl bape ketul je,ayah dia ngap sambil tgk tv..bakinya dia lak makan sambil tgk katun wat bfast..dah kemaruk nak masak,tetiap petang ajak Tuya masak kuih utk minum petang..adeshhh!!mama nye ade penyakit M bapak besar punya...heheheh..

8 comments:

CGG said...

pandai buat donut:)

cute2

TuYa said...

CGG,dia nak sangat..layankan je la..

kuntumz said...

beslah tuya..klo anak pompuan mesti lagi bes klo buat keje2 dapur nii...hehhehehe

TuYa said...

Jia :
a'ah..tu la berangan kalau ade anak pompuan tah mcm mana lak la 2 si abang melayan adiknya..

sz | m.s.s said...

wahhh tomeinya donut amad!
boleh kalahkan dunkin donut nih... ;)

TuYa said...

kak sz,dia bab meremeh mcm tu suka je la..suka dia dapat wat donut warna warni..

S@Y@NGH@SNI said...

ni boleh bukak kedai donut nieee...

sw33tdarling.com said...

wahh boleh wat menantu niiih