The Best Followers

27 December 2010

-Gemuk..





rimas nya Tuya bila orang asik tegur Tuya dah gemuk..tapi mmg sendiri perasan pun yang diri ni dah lain mcm je beratnya..bile jalan banyak sket rasa letih.paling ketara dagu..double chin dah..sungguh berjaya Tuya menternak lemak2 tepu..jeans saiz 30 dah x leh muat..muat ngam2 kancing,bila nak duduk dah rasa sangat2 x selesa..

Tuya perasan badan ni dah naik sejak raya puasa aritu..sedap sangat makan mcm2..sampai skang mcm makin di pam2..percaya ke x,tanpa segan silunya Tuya bgtau berat Tuya skang 70kg..x pernah seumur hidup Tuya berat naik mcm tu..paling berat pun 65kg..skang dah over the top..hehehehhe..sangat2 melampau kan..yang x best tu,orang akan tegur,"eh..nampak berisi la,ngandung ke?'..sedih betul,kalau gemuk ngandung x pe..suka je Tuya..tapi Tuya x kecik atipun bila org tegur kata Tuya gemuk,tu la pembakar semangat utk Tuya diet semula..jaga makan..lgpun keluarga Tuya sumenya jenis badan besar2,tinggi..

risau..lg la time2 cuti sekolah ni,bukan ade xtvt di buat kat rumah..masak,makan,lepak tgk tv..tu je la kejanya..mana la tak lemak menjadi2..semangat waja nak menguruskan semula badan..hiyak hiyak..

semoga Tuya tetap bersemangat nak kuruskan badan...heheheh..nampaknya kena la pakai semula Premium Beautiful Tuya tu..sejak raya aritu Tuya on off pakai sbb penyakit M..kalau selalu tu jadi rutin sbb pakai pagi2 g sekolah,sampai ke petang..ni dah kat rumah,ikut suka hati je nak pakai ke x..dah le makan banyak..hehehehe..insap2..



2007






2009




sekarang

nampak kan pengembangan yang amat memberangsangkan..heheheh..azam 2011 nak kuruskan badan kot..hik hik..


4 comments:

Dee said...

ler..dah ada PB tu pakailah tuya..sure leh loose weight kan..dee pun makin kembang..risau gak nih..

TuYa said...

kak dee,tu la kalau dah x disiplin tu..ade je alasan..tapi mmg kalau pakai PB tu nampak hasil serta merta..kena rajin je la..Tuya ni on off..

kuntumz said...

tuya, jia oun sama..rsanya tiap2 thn berazam nk kurus..tpi tak kurus2 pun..makin berazam makin gemuk plak jadiknya..menyampah tau...
hhahaha..pasai PB pun sama..nk pakai punyalah mls...pakaion off jugak..huhhh

sz | m.s.s said...

ehehee
tengok gambar memanggg ketara per"kembang"an itu... ;p
ok la tu tuya dah ada PB..teruskan saja! jgn culas2 tau...
sekian drpd diriku yg lebih kurangggg je problemo..nak kuruskannn pehaa..ahahaha