The Best Followers

31 January 2011

-Dah Bulan Februari

Selamat Hari Wilayah..pada yg keja kat KL tu selamat bercuti2..ade yg sambung sampai minggu depan kan?wah..wah..best kan..

sekejap je lahai dah bulan Februari..bulan kedua dalam tahun 2011..pejam celik..pejam celik..mcm2 dah jadi dalam 2011 ni walaupun awal2 tahun..banyak yg x best dr best..semalam Eri merungut,dia dah 3 tahun keja ngan company x dapat bonus..org lain yg masuk baru 3 bulan boleh dapat bonus 1k..even budak despatch pun dapat bonus rm400..sangat2 x adil kan?Tuya cuba sedapkan hati dia,cakap kat dia mgkin x de rezeki kita lagi..padahal sakit dada Tuya ni menahan sakit hati..

Tuya suh dia benti je la keja situ kalau dah terang terangan dia di pergunakan utk kesenangan org lain..padahal profit company dia utk tahun 2010 berjuta2 dapat..kerah tenaga pekerja mcm ape..siang malam kerja x peduli ape dah..last2 mcm ni yg Eri dapat..nampak la muka Eri fedup,frust n sedih..kesian dia..now,Tuya tengah submit resume dia kat mana2 company yg advertise kerja kosong yang sepadan ngan bidangnya..tanpa pengetahuan dia..harap2 rezeki dia ada kat tempat yg sepatutnya..tempat yg tahu menghargai segala pengorbanan dia..

[dia sanggup kerja tonggang tonggek masa bulan 11-12/2010 aritu..masa tu anak Tuya ada cuti kat KL..x bawa anak jalan mana2 pun sbb cuti dia dibekukan kes nak kejar pojek provide internet kat Hotel star kat KL ni..tu pun boss2 dia x nampak ke?]..so annoying tau..

harap2 Februari ni ade la lembaran baru utk kehidupan kami sekeluarga..minta di murahkan lagi rezeki,dipermudahkan segala perjalanan karier suami Tuya..amin..

2 comments:

Syakiela said...

insyaAllah tuya,pasti ade rezeki kat tmpt lain tue,byk2xkan bersabar taw...

sz | m.s.s said...

semoga eri hasben tuya dpt keje yang lebih bagus!
mesti sgttt bengang kalu kena gitu pesennya...
biassss....kronilism kot...