The Best Followers

19 April 2011

-Apa lah salah nasi lemak itu?



ape la salahnye nasi lemak kan???sbb ramai bebudak sekolah yg obes,dah nasi lemak x leh nak jual kat kantin sekolah hari2 mccm biasa..dulu masa time2 kita sekolah,tetiap hari gak makan nasi lemak 30sen..

kalau bebudak RMT [rancangan makanan tambahan ] punya nasi lemak x habis sbb ade yg x dtg pun,kita la jadik sukarelawati nak ngabiskan nasi lemak tu..x de pulak nak obes bagai..

mana taknye,time rehat mmg makan makan nasi lemak,tapi nak naik kelas nu tggi melangit..bukan sbb sekolah bertingkat2,sebab kelas atas bukit,nak panjat tangga tu tggi..pastu kena tolong cikgu..jap2 angkut buku ke bilik guru la,jap2 amik kapur la..tu x masuk time PJ lagi..padang sket nye bapak beso,cikgu suh lari berpusing2..kering segala lemak..
balik sekolah ade yang jalan kaki,ade yg kayuh beskal..

kan banyak exercise tu namanya..petang lak main polis tantri wan to jaga..berkejar sana sini,berpeluh berlengas satu badan sampai maghrib..x jadi nak obes la..

budak zaman skang ni,balik sekolah dok ngadap pc,main game la,pesbuk la..dok terperap ngadap cartoon..g skolah pun ade drebar nganto..dah le banyak pilihan fastfood.tepon je utk delivery.mana x obes nya??tu pun nak disalahkan nasi lemak..ishhhhh!!!!

9 comments:

Dee said...

yg salah fast food, nuggets, semua tu..dari rumahlah yg salah..bukan nasi lemak yg dijual di sekolah2..adoi..

kuntumz said...

SOKONG TUYA....cian nasi lemak dipersalahkan...bdk2 yg naik lemak tak plak jadik isu..hahahha

mamai said...

lama tak melawat tuya harap tuya bahagia selalu

ieda said...

salam...anak akak si along tu kalau buat nasi lemak kat rumah dia boleh ulang 5 kali makan...tapi tak gemuk pun.

TuYa said...

kak Dee,
kan?Tuya pun pk mcm tu gak kak..ade lak nasik lemak disalahkan..x patot btul..

TuYa said...

Jia,
lemak budak2 tu deorg x pertikaikan pulak ek..x kuasa betul..

TuYa said...

bro mamai,
sangat lama bro x dtg sini..dtg la selalu..
meh Tuya banje makan nasi lemak..heheh

TuYa said...

kak ieda,
thanks datang sini..
Tuya pun pelik kak,ape la salahnye nasi lemak..
ngan nasi lemak pun nak jadikan musuh..sedap per..
hehehhe

J@J@ / Bini The Rock said...

sbnrnya jgn lah dok salahkan nasi lemak ye tak??..dulu2 pun kita mkn nasi lemak, nasi goreng, mi kari, mi goreng, mi sop..tu la menu wajib!

skrg ni bebudak dah tau nugget, ayam goreng, kentang goreng siap pakej mayonis. Tuari kat TV siap kata bdk sek rendah tu dia mkn nasi ayam...perghhh!! sikit hari lagi starbuck pon ada yuuu...camanalah tak obes! dah tu ngadap game komputer dan henpon sampai berejam2..peluh pun terencat nak keluar! tu yg dtg penyakit tu ye tak??