The Best Followers

26 April 2011

-Bertungku




time2 cedera parah bendera jepun ni kan,mcm2 sakit dtg..lenguh la,sakit pinggang la,diri lama sket je tapak kaki mcm pijak paku la..mcm2 rasa dok ade..

dapat lak bertungku kan..wahhhhhhhhhhhhh!!heaven..dan paling heavenya bila Eri yang dok melayan tungkukan sana sini..tunjuk je kan mana lenguh,sakit..menurut perintah..heheheheh..thanks incik laki ku.

Tuya bertungku senang je..amik je batu kat sungai blakang rumah ma kat kg nu,yang besar penumbuk lebih kurang..letak atas dapur..kita bako!!!kita bako!!hehhehe..panaskan le atas api dalam 5 minit gitu..dia nye panas,fuhhhh!!!kepanasan tu leh tahan sampai berjam2 walaupun suam2,tapi still leh rasa habanya..

ni le rupa bentuk batu tungku terbaikkk!!!!

Time lenguh,period..khidmat batu tungku ni adalah sangat2 diperlukan..lega sekejap segala kesakitan n kelenguhan..anda ada batu tungku???heheheh

14 comments:

=sz= said...

akak takde batu tungku...huhuhu..
pki tungku moden tu je..
cucuh kat karen letrik pastu panas..heeee

bestnya blh amik je kat sungai ye batu tu...

TuYa said...

kak sz,
Tuya ni mcm penakut sket kalau ngan letrik karen bagai ni..dok imagine kena karen la la,ape la..hehehhe..

a'ah kak..blakang umah ma Eri ade sungai..amik je batu kat situ..

Shibam Jelita said...

manjanyeeeeeee dia, best ada orang nak melayan bertungku ni kan

TuYa said...

acik shibam,
manje la time anak dok jauh ni..cer hero tu ade,x de can le kita nak dok dekat ngan ayah dia..dia suka nyebok!!heheeh..

fazilzura said...

betungku le paling besh , nyamannnnn je rasa nye..

ainnoraini said...

dah lame tak bertungku ni...
mase bersalin jer rajinnye...

sekarang ni kene carik balik batu tu..kalau nak bertungku semula...

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

Ena Qalinsya said...

wahh ajinnye bertungku tuya..
kalo akk la, mau sihat tubuh badan ihiks

TuYa said...

kak zura,
tu la..best betul kak rasa bila tungku..sampai ke tulang..

TuYa said...

kak ain,
kalau ngan batu sungai tu mmg tahan lama kak..

TuYa said...

bobhandburry,
thanks datang sini yer..

TuYa said...

kak Ena,
lets bertungku..hehehh

sW33tdARLiNG said...

hubby ada belikan tungku bantal aritu.. nak heat panas pun kejap jer.. shukeerrr!!!

CuTeMiUt78 said...

bagus aaarrrr ada gak yg nak tlg tungkukan...