The Best Followers

08 June 2011

-Menyampah



skang kan Tuya dok umah pun macam dok kat pasar malam..bising dah floor umah Tuya ni..sejak ade la sekaum ni dok pindah..tak kira siang malam pagi petang dok memekak..lagi kalau time maghrib kan,time tu la dia pun nak buka la lagu sembahyang kaumya tu sekuat alam..tu x campur ngan bau benda alah yg dia bakar masa sembahyang tu..

bukan Tuya x de jiran jenis kaum ni,depan rumah Tuya pun kaum dia gak,tapi x de la sampai mcm tu sekali..hormat juga kat jiran..yang sekeluarga x paham bahasa ni,walaupun rumah nun di hujung,tapi dia nye suara leh dengar sampai rumah Tuya..

agaknya deorg ni jenis luodspeaker kot ek..kalau dah berkumpul depan rumah,mcm berkumpul bawah pokok kat kg..kita nak lalu pun jadi serba salah..kena la lalu ikut tangga lagi satu..jauh sket la,tapi skang dah x rasa jauh dah..sanggup ikut tangga nun semata2 x nak lalu depan rumah deorg ni..

dah le tetiap hari bergaduh..memekik2 mcm org gila..bukan Tuya sorg je rimas,jiran Tuya yg kaum dia ni pun dok ngadu gak kat Tuya..rimas katanya dengan kebisingan tu..dah report kat ketua blok,bila ketua blok naik,elok lak pangainya sehari dua,lpas tu jadi semula sawan memekik memekaknya..ishhhhhhhhhh!!!tension.

Tuya nak cari rumah lain dah ni..ade x sape2 yg ade nampak2 ke,tau2 ke ade rumah utk disewakan..bgtau la yer..area Klang Valley je ek..jejauh satu hal lak Eri nak g keja..

4 comments:

Sz said...

jommm dok SU3 ni tuya!
tapi susah skit cr umah sewa area sini ... kebanyakan duk menetap ...

Dee said...

tak suka kalo dpt jiran mcm tu..samalah ngan jiran dee skrg..suka bg kucing makan..merata kucing tu berak umah org..sakit hati..

ber_u_wang said...

Pak itam ni memang tak tau berjiran..itu nasib bukan duduk sebelah dinding ..kul 5,30 pagi dah tumbuk lada guna lesung batu. Rasa nak bakor aje..

sW33tdARLiNG said...

aiyooo tang bau tuuu tak tahan...