The Best Followers

12 October 2011

-Dia buat lagi dah!!

sejak2 dok Mersing ni,hobi lama Eri yang dah terendam sekian lama masa dok KL dulu,terperah semula..hobi yang kadang menyakitkan hati usus perut Tuya..kalau kat KL dulu x de org nak meneman,melayan dia g merealisasikan hobi nye tu.kat Mersing ni,dah ade penaja bagai..sape lagi kalau x abah n adik lelaki Tuya..masing2 gila MANCING..berzaman dah segala joran pancing terperap,abis sume dia korek,service la ape la..

asal balik keja je lepas maghrib mesti kuor g mancing..x kat kuala,kat sungai,x pun kat laut.nasib jugak la rumah mak Tuya x jauh sangat dr rumah Tuya ni,lebih kurang 10 minit je..boleh la gak Tuya nyibuk2 dok umah mak time dia g mancing.

malam semalam dia g mancing lagi..lepas isyak tu dia g ngan adik Tuya,Tuya mengizinkan dengan syarat,balik sebelum kul 12am..sbb hari kerja kan,kang x pasal2bangun lambat lak g keja..

nasib baik dapat ikan..senyum simpul bangga dia balik.jom tengok ikan dia dapat..sekor jer pun..saja nak meriak kat sini..hehehhehe.


ikan siakap merah..x de la beso sangat,dekat sekilo jugak kot..



siang yer..x kose Tuya nak menyiang kan ikannye tu.masak n makan buleh la..


upah sebab dapat ikan mahal..hehehehe..slice cheese cake with blueberry jam..gebu!!!

masa Tuya wat n3 ni pun deorg tengah dok mancing..kemaruk betul!!mancing ikan x pe,jangan mancing lain dah le..huhuhuhu..

7 comments:

wan habibah said...

ikan mancing? sedapnya... mesti segar gile.... hihihi.. salam kenal.. jom jenguk2 n follow belog saya juga

TuYa said...

ikan mancing..
manis segar..wat stim..vavavav!!

Sz said...

haippppp mancing ke lain tu..hehehehe

azieazah said...

Yang tak minat memancing, memang suka dok kata dan kutuk macam2. hehehe

Tapi bagi yang minat dan gila memancing, dia tak kira. Dapat sekor pun dia dah senyum sampai telinga.

Ok gak sekor pun besar tu. Kalu nak beli kat pasar, dah berapa?

Tahniah ERY!

CuTeMiUt78 said...

sama la ngan hobi laki akak.. asyik2 mancing..mancing2..

Sitie BUm BUm said...

rezeki tu mancing dpt ikan.

TuYa said...

kak sz :
kalau mancing lain tu,ade yg nak kena la kan..hikhikhik


kak azie :
a'ah kak..dah minatnye ke sana tu.time dapat ikan mahal2 tu,nampak kebanggaan dan kepuasan kat muka dia tu..



kak rina :
hehehheh..org lelaki kan kak..


ct bum bum :
rezeki free kan..kena usaha lebih sket la..