The Best Followers

20 February 2009

SenSiTiP...

tut..tut..(sms)
"akak..aku ade satu rahsia..ko dah bersedia nak tau ke?"

aku balas :
"bendanya..selalu nak main teka teki la..bgtau je la"

dia balas :
"adakah anda besedia?"

malas aku nak melayan sms adik aku nih..tepon je senang..

aku : ello..rahsia apenya?
dia : ko dah sedia ke lom kak?
aku
: bgtau je la..nyampah le nak teka tki tekuk bagainye..

dia
: semalam aku g cabut gg..

aku : hareee sungguh..tu bukan rahsia,tu mengada2..
dia : nanti la..alahai..cepat sangat marahnye..hehehheh.. ni nak bgtau satu benda rahsia besar..ko org pertama yang tau..
aku
: baik ko cakap cepat..klu x aku letak phone..

dia
: mak long nak dapat anak sedara lagi!!!!

aku
: ha???sape yang ngandung??nak kata mak kita..mak dah menapouse la ngok..x kan mak
mak ngah lak..dah umur 50 lebih dah tu..(sambil pk2)
dia : alahai cikgu ni..lem*** tol la!!
aku : ko ke yang ngandung lagi???(sambil jerit2 x ingat)
dia
: umairah nak jadi kak long dah..

aku
: dah bape bulan??

dia : dah masuk 5 bulan dah kak..
aku : (sambil kira bulan)..maknanya kenduri adik sunat aritu dah ade ke?masa kita berkejar2 bagai tu,dah ade baby ke?
dia
: a'ah..tapi aku rahsia dulu..semalam baru wat kad kat klinik..bising nurse..
aku nak minta tolong ni kak..tolong ko je la bgtau mak..aku malu la..
aku : ape ke hal lak ko nak malu..x pe la..akk bgtau la mak nnti..
dia : ok mak long..bye2..




lepas adik aku call..aku menung jap..bila lagi la aku kan..x kan satu tu je..dah lama sangat dah rasanya..uwaaa!!!sedih..sentap n sensitip tol la bab2 nih..tapi ape2 pun aku sonok,dah rezeki adik aku..masa last jupe bulan 12 tahun lepas x nampak lg perut dia..tadi dia call lagi bgtau kalau balik JB belikan dia baju ngandung baru..klu x ade pe2 bulan 6 ni dapat le umaierah adik..masa tu pun umaierah genap 2 tahun..x sabo nak tggu..minta2 berjangkit lak la..amin...

3 comments:

Atan said...

tanah masih subur.. benih masih segar..cuma matahari terik sangat..kalau hujan turun,,insallah tumbuh lah benih

TuYa : said...

eceh2 ko atan...berkias2 lak eh..tu la..dah bajak banyak kali dah,lom ade hasil nak dituai..lom ade rezeki tuhan nak bg kat aku kot..

eiza in the house.. said...

yeah..dpt anak sedara baru..lalala..