The Best Followers

10 March 2009

Congratulation


sampai je umah dalam kul 2.10 minit ptg td,tepon bunyik..private number..
aku : ello..
? : akakkkkkkkkkkkk!!!!2 A ,3.33!!!!! (sambil jerit2)
aku : alhamdulillah..mcm tu la mok mok...
? : duit syiling abis,nanti call semula nak abis..(sambil cakap laju macam ketapi)

lepas 1/2 jam..
henpon bunyik..tgk no abah lak..

abah : yang,ni mok nak cakap..
aku : ok bah..
mok : kak yang,menggeletar nih..bgtau abg tau,result aku.kan dia dah janji 1A rm100..ni 2A dapat le rm200!!hoye..hoye..
aku : nanti abang balik akk bgtau ler..sonokye dengar..tahniah eh..
mok : tq..muah muah..nak cite panjang2 tepon semula,abah x dek kedit dah nih..bye2..
aku : ok nanti akak tepon semula..bye2..

-ni kisah adik ke3 aku..nama dia Siti Maslinda..kekawan panggil Cinda..kat umah kitorg panggil dia Mak Mok..adik pompuan yg paling rapat ngan aku..tahun lepas dia exam STPM,tadi result dah kuor..excited dia nak bgtau aku dia sucsess..alhamdulillah,lega aku dengar..berdebar2 gak malam tadi aku pk2 apela result dia..sempat la gayut ngan dia malam tadi bg semangat dia nak amik result..syukur sangat2 dapat top student kat sekolah dia..aku mmg bangga sangat2 ngan dia,wlupun saiz dia besar gedabak mcm tu,tapi dia nye keyakinan diri memang tinggi..dia x kisah ape org nak cakap,asalkan dia x kacau sape2..dan yg paling ketara dalam adik badik aku,dia la anak yg x pernah susahkan mak abah aku..dia x penah nak minta2 ape pun..ngan aku pun dia jarang nak minta2 duit ke ape ke..buku2 rujukan dia sume dia beli guna duit tabung dia..2 mggu sekali abah akan bg duit top up henpon dia rm20..so dr duit top up ngan duit banje sek tu la dia tabung.tu sbb eri sanggup bg reward kat dia kalau lulus..skang dia dah abis sek,dah lulus STPM..nak pk hala tujunya je nih..tadi dia kata tggu aku balik kg cuti sek ni nak bincang kemana dia nak g,nak amik jurusan ape..td aku ade suggest kan amik A-Level je..tapi kena korbankan masa la..suh dia pk2 kan dulu..ape2 pun hari ni aku bangga,hepi,syukur... aku dapat bayangkan hepinya mak abah masa ni..mesti bangga bile anak dia jd top student..u go Mok Mok!!!!

8 comments:

maswani said...

tahniah utk mak mok n tuya sekeluarga..

Ena said...

tahniah utk adik tuya...
sonotnye dapat RM200 ekekeke

eiza in the house.. said...

yeah...kita pun nak duit gak..kita dpt byk A tau...

ckp ngan mak mok, akak angkat dia kim slm...klu kim duit lmbt lagi ..
ihihik..ckp ngan dia tahniah jd top student n result gempaq..cayo la beb!
syukur, alhamdulilah..

ai said...

Congrates Mok Mok!!!!

Tuntut tau duit tu.. ;P

YanDarwisy said...

Tahniah buat dia sekali. Anak buah Yan plak SPM. Jaga dia kalau x memuaskan! Aku kawinkan jer....
Dia bleh mengamuk kalau sebut2 bab kawin.

UnGu VioLeT said...

salam singgah and salam ziarah.. ade mase, datangla singgah ke teratak Ungu Violet yer..

TuYa : said...

wani : tq ye..mak mok yang terrerrr tu..tuya bg semangat je..

kak ena : a'ah kak ena,excited kemaruk nak ketuk abg ipar dia RM200..

eiza : kem salam le ko tu..aku x tau la mcm ne kembangnye dia dah tu..kompang le satu kampung..gile glemer dia kata..heheheh

kak ai : mau dia x tuntut..dok sms je remind kat eri..padan muko eri..hahahahha..

kak Yan : mok mok ni lak kalau cite pasal kawin dia lak leh sound.."ade ke yg berani jd laki aku ni weiii"?..hahahahha

ungu Violet : salam jugak..memang selalu g melepak kat blog kamu..heheh

QASEH HEEDAYAH said...

tahniah!!!!!! :)