The Best Followers

16 April 2009

Dah nama budak tu,memang lurus bendul

alkisah tadi kat kelas darjah 1 ni..aku ngajar math..arini wat revision pasal tolak tambah je..
pastu dak2 ni kalau nak g jamban mesti cakap.."teacher,toilet!!''..tadi aku sound sape2 nak g toilet mesti minta permission ngan aku dengan ayat yg penuh..kebetulan memang kat kelas ni ade satu chart la utk word2 yang selalu digunakan..

ade satu budak pompuan nih..dia g kat meja aku..dia cuit2 bahu aku..:

student : tacher..
aku : yes..
student : Hello..
aku : (apekehal lak budak nih?)
student : Thank You,Excuse me,I am Fine,Welcome,Please teacher,may i go to the toilet!!!!!
aku : ( ni perli aku ke?)

punya la dia dok hapal sume word kat chart tu..agknye dia igt aku kata kena minta izin guna ayat penuh..amikkk ko..semua dia sebut..nak tergelak lak aku..control2!!!budak..budak..


7 comments:

eiza in the house.. said...

kuikuikui..la ko tak habaq..klu nak kluar ckp ayt yg mana ptt jerk..nampak sgt menghapal cm aku dulu sek2..hahaha

ieNn ZaZa said...

hehe...sian kanak2 tu..

Dee said...

kehkehkeh..kena ajar betul2 tu tuya..salah pemahaman dh budak tu..

M@L@ said...

hahhhahahahha...abis semua dia sebut.. hehhehehhee..
cuba bayangkan kalo kat umah budak tu ckp mcm tu mesti mak ayah dia pelik...

ai said...

aloloooooooooo..cutenye dia!! siannnn.. :)

T.u.Y.a said...

eiza : aku dah bgtau ape ayat yang sepatutnya nak cakap dh..agknye dah cikgu kelas dia tampal chart tu,tetiap hari dok baca,dah hapal satu chart..

ienn zaza : kana2..kanak2..

kak Dee : dia bukan salah pemahaman kak,dia tau dah mana yang patut di cakap,saja je la tu nak berbunga2..kui kui kui

kak Mala : kelako..ade satu cite nih,Tuya mmg ajar masa last nak balik kelas darjah 1,bile nak balik mesti cakap.."thank you techer,see u tomorrow teaher"..
balik2 umah,nak tdo,mak dia kata,leh lak budak ni cakap macam tu..kuat sungguh pengaruh sekolah..

kak ai : mmg budak nye kiut je..pastu tuya explain semula,baru la dia angguk2 cakap "yes teacher..i understand"

A a D i I ? said...

alahai.. kesian..
ko dera student ko eh?
nt aku repot kt guru besau. haha!