The Best Followers

01 April 2009

Melentur buloh biar dr rebungnye,kalau x 'geli' la jadi nye..

ni cite pagi tadi kat sekolah..aku rasa dalam kul 8.00 lebih kurang..aku dok melepak kat kantin ngan 2 org cikgu ni..biasa la bual bicara di pagi hari ..hehehehhe..
sambil dok tengok kelas darjah 2M ni wat pendidikan Jasmani a.k.a P.E..bile deorg abis bersenam bagai sume,deorg g la kantin sbb botol2 air yg deorg bawa kena letak kat kantin..
ade sorg budak ni aku x sure la nama dia sape sbb x de name tag kat baju sukan..dia datang kat kitorg..pastu dia leh lak cakap mcm ni :

student : tecaher,can u be my geilifriends?
aku : ha??? (sambil terkebil2..) yang teacher lagi 2 mangkok tu dok tahan gelak..
aku : teacher ke?
student : yes..i want teacher be my gelifriend..
aku : who ask u to do like this?(sebenarnya aku nak cakap "what the hell")..huhuhu
student : no body ask me to do this..i just want teacher be my Gelifrend bcoz my friend have a gelifriend..

yang aku x tahan tu,perkataan 'gelifriend' tu..pekejadahnye..betul..dia mmg sebut 'gelifriend' bukannya girlfriend..aduyaiiiii..yang teacher mangkok tgkat 2 org ni dok nak pecah anak tekak gelak.aku rasa saja je kot dia nak melawak April Fool .pastu aku suh budak tu masuk kelas..leh je dia senyum..ishhhh..musykil la aku bebudak skang nih..tu ha pic budak yg aku cite ni..sempat lagi aku amik pic dia..wat kenang2an,my boyefriend..hahahaah..cute gak dak ni..ayah dia singh,mak dia cina..tapi dedua masuk Islam dah..mati le aku kalau mak ayah dia tau aku jaja muka anak dia dalam blog nih..heheheh..x pe,glemer jap..



8 comments:

Atan said...

akakipar@tuya~ can u recoment to me girlfren one...

T.u.Y.a said...

atan : ewah2..gatal eh..yang ade tu g jaga,pujuk...hehehehhe.

Maswani said...

oo..tuya ni cekgu mageris lah ye..mesti terorist b.i kan..tabik skit..huhu..

T.u.Y.a said...

kak wani : x de la terror mana pun..dah sbb Tuya ngajar kat SRJK ni,kena la cakap ngan bebudak omputeh..deorg nikkdg x paham bahasa melayu..bukan kekadang,mmg x paham selalunya..bikin tuya fining..

eiza in the house.. said...

teacher..kim slm ek..kat "boyefriend" teacher tu..pastu tnya dia ada abg hencem tak..hehehe

besi said...

cikgu.....ok la tue ada anak murid suka

M@L@ said...

kelakau ler...budak ni...muker cute jugak..on jerlah cikgu..jd gelifriend...hehehhehehehehe

T.u.Y.a said...

eiza : yang adoooooooooooo!!!!ko pun sama eh ngan mamat tu,nak lawan le tu..

besi : masalahnye aku x pernah dok ajar girlfriend tu sebut "gelifriend"..tah mana dapat le sebutan macam tu..

kak mala :kalau dok sorg2 tingat kat dak ni..leh senyum sesorg..ade2 je..