The Best Followers

25 May 2009

cuti weekend aku

alhamdulillah..selamat aku sampai kampung n selamat balik semula ke KL..rehat je otak aku dok kg eri..aman..nyaman..kat bawah ni ade la sket2 pic kat kg..meh tengok..

memang kg eri kg yang teramat kg..kalau org dengar Gua Musang tu msti dah tpk..hulunya..mmg hulu..line tepon pun x de tau...Celcom je yang ok kat sini..tapi best..aman..

biasa la eri kalau balik kg..xtvt wajib..mandi sungai blakang umah ..ade part dalam..tapi sbb anak jantan ku itu nak ngikut jugak..kena la mandi kat tempat yang x dalam sangat..kekonon nak cari ikan..penat aku nunggu 2 banak tu berkubang...

Like father like son..anak borek bapak rintik..tengok je la tu..ayah dia dok sibuk suh ma guntingkan rambut..anak dia sibuk suh aku belek kepala dia ade ruam..panas,sampai kepala anak aku naik ruam bijik2 tu..

umah mak mertua aku ni depan ngan landasan ketapi..jadi dalam 2 jam sekali mcm tu mesti ketapi lalu nak g pekan Gua Musang..dolu2 mcm bising je setiap kali ketapi ni lalu..skang tinge aku mcm dah terbiasa lak..kalau x dengar mesti dok tnya2 nape ketapi x lalu..


yang sedih nye tu..time nak balik..memula hero aku tu control macho je..dok salam ngan kitorg ni..pastu part aku dok cium2 dia,muka dah lain..peluk bagai nak raknye..x alih2 nangis..aku dah agak dah..bukan x nak bawa balik KL,tapi dia ade Kem KaFa kat sekolah..x kan nak tggal..eri janji mggu depan nak balik amik dia..cuti kat Johor ngan mama..aku mcm nak teriak sama..kesian la anak..sabo,mggu ni amik la dia bawa balik sini lak..



20 comments:

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

huhu
sedih kan berjauhan dgn anak..aku tak sanggup wei

T.u.Y.a said...

kak Tinie : tu la kan..ikut hati mmg x sanggup..tapi ade sebab nape dia dok ngan atok nenek dia..tahun depan Tuya ngan eri dah bincang,ape jadipun mesti amik dia dok ngan kitorg..

anaklaut said...

salam singgah..lama tak naik kete api...best kan..

ikiqzana said...

best betol mandi sungai.. mesti sejuk..

Atan said...

waaaaaaaa atan ingat mak

T.u.Y.a said...

anaklaut : Tuya pun lama sangat dah x naik ketapi..asik balik naik keta je..mmg best dapat naik ketapi..


kak zana : sejuk..anak Tuya naik je,kecut2 jari..tau sejuk tapi dia wat2 x sejuk.takut kena marah ngan Tuya..


atan : mak atan pun mesti ingat kan atan waktu ni..doa kan dia aman di sana..al-fatihah..best Tan balik kg,line tepon x de..pojek pun rehat la jap..hehheh

suhaila-ab said...

mesti best kan kg cenggini...ketapi lalu depan umh tuh...negeri aku tak de ketapi...so jakun kalau tgk sesekali ketapi...

T.u.Y.a said...

kak sue : Tuya pun kalau nak ikutkan kg halaman sendiri x de la merasa nak nengok ketapi lalu depan mata..nasib le kg en.laki ade sume ni..memula jakun skang dah sonok lak..

aZuRa AhMaD said...

uihh..tuya..bestnya balik kg....

T.u.Y.a said...

kak zura : best..tapi rindu la kat anak..mggu depan coti sek nak balik Jhr lak..hehehe

ai said...

Mmg best kalau kg tu betul2 kg tau. cam umah mek abg kaman gak la. Pemandangan cantikk..kat blakang umah ada sungai. nyamannnn je...

ayoyooo...sedeynye la dia tinggal. takpe, tak lama lg cuti skolah.. :)

T.u.Y.a said...

kak ai : best kan..yang paling Tuya suka x de gangguan tepon..leh la campak je henpon tu..x bunyik nye..hehehheh..pastu bile dengar segala unggas2 serangga tu bunyik pagi2..relax sangat2..

hero tu mmg mcm tu,asal nak balik je berjujuran la air mata..mggu ni last sek,leh la amik dia balik KL..

Atan said...

akakipar@tuya~ projet masih on ke? ingat dah off..hik hik hik..

T.u.Y.a said...

atan : pojet on off..on off..hero mcm nak surrender je...pening melayan..heheheheheh..

Atan said...

akakipar@tuya~ kesian hero..mesti tak lalu makan dan tido tak lena

eiza in the house.. said...

nak naik ketapi free leh tak?..aku demam rindu bila ko balik kelantan..
semua line telepon tak idup..
hampeh..sob3

ieNn ZaZa said...

best kn blk kmpg..org pn blk kmpg gk aritu...sonok bangt wlpn blk kejap ajer

T.u.Y.a said...

iza : meh ikut aku kalau nak nek ketapi free..
mmg la ko sengsara bile hp aku x de line kan??aku kuor je jalan besar yg ade line tepon..mesej ko sesaja yg masuk..
kurus merindu la ko ekk..
eleh..rindu aku ke rindu tuuuuuuuttttttttt...hua hua


ienn Zaza : ye la..bile balik kg rasa mcm nak dok kg je..

aZuRa AhMaD said...

pasni nk balik jhr lak...sakannya tuya bercuti...selamat bercuti

T.u.Y.a said...

kak zura : kalau ikutkan hati kan,mmg nak coti je memanjang..dok umah je..leh ke ek??hehehehhe