The Best Followers

22 June 2009

Yea Yea..Good Luck My Dear Sis


suka..suka..suka!!!
tahniah aku nak ucapkan pada adik aku Siti Maslinda a.k.a Mok..
tahniah sebab ape???sebab dia dapat sambung blajo kat UUM,Sintok,Kedah..


masa balik kg cuti sekolah aritu dia ade la mengeluh2 ngan aku..
"kak Yang,kawan2 orang sume dah dapat panggilan sambung blajo..orang x de pun lagik.."
sedih je masa dia dok cakap2 hal sambung study tu..
tetiap hari asik check online result..
sbb masa cuti tu kazen kitorg yg sebaya dia dah dapat pangilan ke USM,Penang..dia rasa tertinggal la sbb x dapat2 panggilan..


skang Mok dah x yah sesedih sbb Mok dah dapat sambung study..
cuma tu la kitorg sume mcm risau..leh ke dia jauh ngan mak abah..
x pernah dia berpisah ngan mak abah..
mak siap tnya aku.."Yang,x leh ke mintak tukar tempat blajonye tu?"
heheheheh..mak oiii..dapat ni pun kira besar rahmat..banyak la demand kita..

28hb Jun ni daftarnye..insyaallah,x de ape2 aral melintang aku n family akan hantar dia..
Mok banyak sms ngan Eri je skang,minta info.. sbb Eri dulu pun study sana.kira Jr Eri la nih..bukan main Eri bagi semangat,sbb Mok kata UUM tu jauh,tempat jin bertendang,mengawan,..hahahah..biar la Mok,asalkan niat tu betul nak study..harap2 sumenya ok2 je..g la Mok,bukan ape pun,nak blajo kan..tu la yang dia nak sangat..dia dapat corse Sarjana Muda Pengurusan Sumber Manusia Dengan Kepujian..dok la 3 tahun 1/2 kat sana, study elok2..mcm ne la hantar dia nnti,mesti nangis2 nye..dia ni badan je beso,hati tisu!!!


untuk Mok : Akak tau ko leh berdikari kat sana,jangan takut x cukup makan ke kena buli ke ape ke..deorg tgk ko pun confirm deorg takutnye..heheheh.kak Yang tau ko leh survive...u go girl..i love u 4 ever..

8 comments:

dkama said...

Tahniah kat UUM sbb dapat student baru dari johor... hehehe

eiza in the house.. said...

selamat pagi..
tahniah utk mak mok..sbb dpt masuk UUM, mesti dia tgh excited siap2 nak g kan...nak ikut htr leh tak hehehe :)

Dee said...

tahniah mok..mula2 mesti takut..nti lama2 oklah tu..

sayanghasni @ yus said...

tahniah buat adik maslinda..
semoga success selalu..

mamai said...

UUM tempat aku belajar dulu...tenang dan mendamaikan....last two week baru balik dari sana bercuti sambil melawat UUM...

sayang UUMsudah tak seperti masa aku dulu...terlalu bayak pembangunan...

T.u.Y.a said...

dkama : jauh tu Johor - Kedah..12 jam..nasib..nasib..


eiza : ape x excitednya za..siap email barang2 soh aku belikan..ampeh..banyak lak tu..siap ade P/S : jgn lupa henpon baru eh..dia kata..


kak Dee : tu la kan..harap2 mcm tu la..dah jupe kawan ngam kat sana ok la nnti tu..


kak Yus : sonok dia skang ni..tdo dah x lena..heheheh


mamai : Tuya x pernah sampai lagi UUM..dok ulang alik UM je..Eri pun kata aman je kat sana masa dia study dulu..x yah risau pasal dunia luar..tapi x tau la skang..

eiza in the house.. said...

hehe..siap ada P/S tu..kene gegeh crkan tu..masa dah tak byk nie..hehe

A a D i I ? said...

meh reramai buli adik tuya! wakaka!!