The Best Followers

06 July 2009

CepaT Je NaK MoTonG..



pernah x korang kena macam aku ni?
siaran astro kena potong tetiba sedangkan bill dah bayar?


aku ari ni kena lak..padahal Jumaat lepas aku dah setelkan bil utk bulan ni..
x puas hati aku call astro costumer service..1300-82-3838..
cakap la ngan cik adik operator..
aku tnya pasal outstanding bil astro aku..
dia kata x de outstanding..deorg terima bayaran last 3hb July 2009..
pastu aku tnya nape potong astro aku?
dia leh kata.."eh..ye ke puan?sebentar saya check ya"..
pastu dia minta maaf sbb mmg dalam system dia acc aku di block..mgkin kesilapan teknikal dia kata..
pastu dia bgtau "utk mengelakkan pemotongan puan mesti membuat pembayaran tepat pada tarikh ditetapkan"..
aku macam nak angin tsunami..aku sound.."tarikh pembayaran bil saya 11hb setiap bulan..bulan ni saya bayar 3hb..tu lewat ke awal ekk??"
terus aku letak phone..
tak sampai lima minit pas tu elok je ade siaran tb aku..nasib bek..


10 comments:

ai said...

Ada tuya oiiiiiiiiii!!! baik ujung bulan ni kau tgk bill kau. Kot2 dia masukkan skali charge penyambungan $10 tu!!! kadang astro ni mmg cam haram je tau! isk...

T.u.Y.a said...

kak ai : sah2 la nak amik untung dr charge tu kan kak..mangkok jamban tol..dah le banyak songeh..ishhh...

mamai said...

aku juga mengalami situasi yang sama...sampai thap kesabaran aku tak terkawal adik operator kena taruk...la nie okay dah

T.u.Y.a said...

bro mamai : kalau eri yang tepon mmg dah kena dah cik operator td tu..saja x nak bgtau dia,x pasal2 kena maki lak..

ikiqzana said...

zana pon pernah kena mcm tu...
tension je..

T.u.Y.a said...

kak zana : dah le rancangan nye asik dok ulang2 kan..tensen..tapi kita tetappp nak melanggan..pelik2..

Arlina Rosli said...

tu laaa...
i pernah kena byk kali...kena jerit kat tepon baru tau!
hahah!
bila lambat bayo cpat2 potong abis tu yg dia silap ptong tu ada ke dorg refund...cet!

eiza in the house.. said...

eeee..kesian cik adik manis..
tulah sapa suh potong sesedap rase kan dah kene..huhu..
harap2 ayah byr bil cepat2.

~ eila'z ~ said...

a'ah la kak tuya... eila pon skarang ni tengah kene potong...dah la nak call punya la susah nak dpat... anak eila siap sound... ibu tak bayar astro ker... tak tau bil tu 15 hb, ibu dier gaji 28hb dah bayar... ati panazzzz

T.u.Y.a said...

Arlina Rosli : mmg dah keja dia agknye kan wat mcm tu..tetiap ari kena maki kot..ngeh ngeh..


eiza : kesian mmg kesian..tapi kalau dah melampau tahap dewa dok potong suka2 ati je..mau x baran kan..


eilaz : baik ko tepon je..aku pun punya la lama nak tggu sambung ngan operator..abis kedit..ceshhhh!!!