The Best Followers

28 July 2009

MoK BaLiK Kg..KuaRanTiN..



malam semalam aku tggu adik aku (mok) kat Pudu..
dia kena kuarantin..satu UUM kena balik..kuarantin H1N1..
abis sume IPTA kena kuaratntin dah ni..sek aku pun dah cuti seminggu..
ade 4,5 org budak demam x elok2..
jangan jeles teacher Tuya coti..hehehhe
jadiknye aku le yang dipertanggungjawabkan oleh mak ngan abah utk menunggu dia kat Hentian Puduraya..
dia nak balik kg terus..so,aku terus belikan tiket ke Mersing..
dapat tiket pkul 11.00..masa sampai Pudu tu baru kul 8.00..
nak balik umah aku mcm malas je,nak patah2 balik..
so kitorg pun melepak la kat Dataran Merdeka sampai kul 10.30..

melepak time..banyak cite Mok ngan aku borak..mcm dah bertahun x jupe..padahal baru sebulan x jupe..huhuhu


eri cover mata..ngantuk dia kata..pas amik pic,dia masuk keta..zzzzzzzzzz..senang betul..


bercahaya n warna warni..tapi x clear sangat sbb guna hp..x bawak camera..aku bukan main lentok posing..eri lak wat muka tah ape2..


bye Mok..sonok ye ko nak coti balik kg..x nyabo2 nak jupe mak abah..

pg td mok sms selamat dah sampai umah pkul 4.20 am..abah dah dok tggu dia kat Busstand Mersing..alhamdulillah..dok la cuti kat kg menghabiskan durian ngan rambutan kat kebun ye Mok..akk x leh balik kg walopun cuti..banyak assgment x siap..ni la masa nak siapkan assgment research aku..



11 comments:

Fly said...

hmmm risau gak nak kuar tempat ramai2 orang skrg ni... wahhh bestnyee bercotiiii..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Laaaa...turn sekolah akak & UUM lak tutup ??? takpe,yg penting uolzzz tak dijangkiti kan! & dapat rehat seminggu ..Lalalalala
Akak nk tau,sample2 H1N1 tu sume,hantar kat Makmal Kesihatan Awam Kebangsaan Sg Buloh...harus tempat AJ keje....Sekarang ni,setiap mase,kami terime sample & bz tahap cipan angkare H1N1 nik....hmmmmm

ai said...

LOR! sonoknya kau coti...berjimba2 tak henggat kau ye??? dengkinya hakuuuuuuuuuuuuuu

ikiqzana said...

seronok le dpt cuti.

smlm suami zana nyer opismate, abg dia meninggal H1N1 kematian yg ke 3 org di malaysia.. klu x, zana g melawat kt ampang puteri umur 42 thn.. meninggalkn ank 2 org. sian mendengarnyer..

mamai said...

adik mu dok kolej mana kat uum

T.u.Y.a said...

sir Fly : best x best la cuti..banyak assgment tertangguh kena wat..skang memang kena jaga2 tau..mcm2 penyakit..


aJ : tu la..banyak dah sek tutup skang nih..
awak bebaik le aJ,sample2 tu g kat opis awak..kang x pasal2 awak lak demam semula..

p/s: nak serbu umah a.k.a butik awak nih..tggu!!!



kak ai : leh la zzzzzz lebih..kembangkan ape x dah sedia kembang..heheheh..bile nak g facial ni kak ai..



kak zana : kesiannya..tu la kan,penyakit skang ni bahaya2..sampai bawa maut bagai..
mesti opis suami akk pun kena kuarantin..heheh..



bro mamai : adik Tuya dok kolej MAS..sempena nama kami la..Mas..hehehheh..

ibu_umairah said...

takut kan sekarang ini...mcm2 penyakit ade....

T.u.Y.a said...

ibu : mmg..kena sentiasa berjaga2..nak kuor sebarang2 tempat ramai org pun pk banyak kali..

anaklaut said...

salam..tuya,

nampaknya virus ni semakin merebak..lepas ni apa lagi yang di kurantin kan ya..?

tq singgah anaklaut

T.u.Y.a said...

anaklaut : tak tau la lepas ni virus apekebola tah lagik..

dunia semakin x sihat..

eiza in the house.. said...

ko nak kuar tutup hidung pakai penyepit baju tau..biar mancung lagi..sama ngan encik eri..he3

jaga diri lelok...aku jauh nak tgk2 kan =)