The Best Followers

30 July 2009

RoadTax YanG MaLanG..



aku sebenarnya dah lama x naik keta wira eri..
aku x nak naik sbb x de air cond...heheheh
dah berbulan rosak lom betulkan..
dia je la rela berpanas bawa g keja g site..
kalau kuor mmg bawa viva je dah skang nih..
ptg semalam aku saja la nak belek keta dia..nak wat spot check la konon...
x sempat tgk ape2 lg,aku nampak dah sesuatu yang wat aku mcm nak naik hangin tsunami..
nape la leh jadik mcm tu kan..
leh je dia wat x nampak pastu x tampal ke ape ke..
ishhh!!!tgk la sendiri..

boleh plak dia tgk je roadtax yang mmg dah separuh hancur tu tersadai kat dashboard tu..bile aku tnya dia kata "panas sangat..tu sbb roadtax tu tertanggal..nak lekat semula dah x leh sbb dah keras,nak ratakan nnti dia koyak retak lak"..alasannn!!!


aku pun x paham mcm ne la leh koyak mcm tu sekali..aku try la amik..mmg keras dah plastiknye..leh patah2kan lagi..hahahhahaha..sengal tol la..eri siap sound..jgn usik2 takut terbang jatuh lak nnti..

macam2 hal nye..x abis memikir aku..nasib bek la expired x lama lg..bulan 9 ni..leh dapat roadtax baru lak..



12 comments:

caluk@cencaluk said...

tu biasalah, aku selalu tampal plastik lain sebelum lekat kat cermin

T.u.Y.a said...

caluk : sepatutnya mmg macam tu..tapi sbb eri ni kan terror tahap cipan..jadik la mcm tu..
kesian roadtax tu..

dkama said...

Malang sungguh nasib dia... sok abg eri park kat genting ar... ekon 24 jam... hehehe...

T.u.Y.a said...

kama : nnti le suh abg eri g park kat genting..mesti sejuk je luar dalam..heheeh

Fly said...

tgk entry ni, baru teringat bahawasanya keretaku jua roadtax mati bulan 9...huhu

T.u.Y.a said...

Fly : bahawasanya gaji bulan 9 terpaksa la di peruntukkan pada roadtax keta..hua hua!!!!

fazilzura said...

lor smp cmtuh ke jedi nya..

liminated le dulu baru tampal ..

T.u.Y.a said...

kak zura : kelako kan..leh jadi mcm kopok dah nih..garing..heheheheh!!!

eiza in the house.. said...

hahaha...ape kejadah roadtax ko jd gtu..agaknya hawa panas kat kl tu teramat panas kot..tu yg keras kejung tu..nasib baik la aku roadtax dah siap, leh la jalan2 ngan milah..lalalala..

ai said...

SAMA NGAN ROAD TAX AKU!!! kahhhhhh..jadi reput! isk isk

mamai said...

aku tak renew road tax aku yang exoired semalam tak smepat. tadi aku pie post office nak renew dia kata tak boleh pasal gran aku dah penuh kena buat baru...nak pie JPJ jauh dah tu dah kol 4.30 petang..

alamatnya monday la baru renew

el said...

hahahah mcm road kete aku ler
dia lekang sbb panas
nak plak anak bujang aku sllu dok cungkil kuar..kahhhhh