The Best Followers

14 August 2009

GaDis MeLaYu YanG LaYu..


aku dapat email dr kawan..
dok cite pasal isu hangat skang ni..
isu "Gadis Melayu Musim Ke 2" tv9 tu..
aku mmg dah terbaca kat berita harian online ni td..
tapi sbb x de bukti2 yg nampak kan..just ignore..
check2 email,dapat lak pic2 bukti pasal sorg peserta nya yang konon2nya mmg Gadis Melayu la...
sadis..memalukan..berpura2..tu yg leh aku cakap.
walaupun aku x mengikuti program Gadis Melayu ni..aku rasa benda2 macam ni la yang mencemarkan nama baik sume..
sorg wat,sume kena..
pic2 yang aku nak tunjuk ni,sume aku dapat dr email..

ni la peserta yang dikatakan mempunyai gambar2 terlampau tu..pic ni mmg la confirm mcm gadis melayu terakhir kan..
tgk lak pic2 kat bawah tu..ape cerr?????

gadis melayu ke ni?ayoyoyoyo..mcm ne la dia leh lepas jadik peserta..ade la satu petikan masa sessi perkenalan program ni..dia kata "walaupun saya kaacukan melayu cina,tapi saya masih berpegang dan mahu mempelajari adat dan resam orang melayu"..mcm tu la lebih kureenngg ayat dia..apoooo!!!!!

x segan silu dah nak tunjuk minum arak bagai..wanita Liberal la konon..up to date katanya..OMG..WTH!!!!

pic ni yg aku mcm x selera nak tgk..ade ke makanan dia leh wat mcm tu..agaknye pompuan skang ni bile hisap rokok,kiranya dah setanding ngan lelaki la..kira open minded la kot..x paham..x paham..

mgkin sebelum dia masuk program tu dia jenis mcm ni..tapi agak2 la kan..sape suh amik pic suka2 hati..kan dah makan diri sendiri..lom terlambat lg pihak penganjur nak kuorkan dia ni..mlm td baru episod 2nd program ni..jangan la menjatuhkan reputasi gadis2 melayu yang x bersalah kat luar sana..nak kata mcm ne???ini la dunia..


- garam sesenduk,rosak air sirap sejug-





26 comments:

Abelitokjoro said...

salam tuya... kalau kita tengok la.. remaja le ni.. baik lelaki ke pempuan ke sama je peelnya..susah... tapi bukan semua... masih ada yang bertanggung jawab terhadap diri...
dari zaman p.ramlee.. lagi.. ingat tak cerita musang berjanggut.. p.ramlee siap pikul uncang lagi.. megembara ke seluruh... pelusuk negara.. cuma nak cari perempuan...kalau dah mcm dalam gambar tu... bukanya perempuan tapi betina melayu terakhir............!!!!!!

ber_uwang said...

tak lama lagi kuar lak filem 3gp dia. gadis melayu antara ramai yang adi heroin nya.... nasib la sapa dapat sok

al said...

salam..cikgu tuya.


nilah realitinya..kadang2 nilai maruah seorang wanita itu jatuh bukanlah disebabkan oleh lelaki atau lain2, tapi jatuhnya maruah dan harga diri wanita tersebut adalah disebabkan wanita itu sendiri.

berpelukan tanpa segan silu, adalah sepatutnya tak berlaku..kalau sesorang itu berpegang pada nilai2 agama dan adab sopan ketimuran..

al

maiyah said...

salam.. meluatlah plak nengoknya.. dah camtu bleh lagi belakon baik gitu depan kamera, manusia2 macam2 perangai

lumut said...

meh sini aku kasi tampar laju2 pp die..
ni lah spesis anjing laut versi "perempuan"..
paham2 je la..

wah!bek aku stop komen.
aku nga emosi neh,sory.

~Firsya~ said...

nielah realiti org melayu skrg,byk yg berpura2x...kalo btol la yg kat ats tue sume gmbr2x die tnpa di edit,die mmg ptut dikuarkan...buat malu jek

ai said...

Aku pon dpt gak email gitu..isk! baik la takyah kau brangan nk jadi gadis melayu. Muat malu je!! Ya Allah, mintak dijauhkan la anak2 kita dari benda2 buruk camni..huhuhu


~wei teacher, tudungs kau ada ngan CT. Boleh la amik dari dia. Aku maybe tak bleh nk berfacial. :(

eiza in the house.. said...

nie gadis melayu ker..
tipah tertipu..huhu

YanDarwisy said...

Tuya, sayang 1000x sayang. Rupa dah cun habis...sayang ho. Tapi kalau mcm tu kamu lagi sweet Tuya. Pendidik yg sgt manis. Auwwww. Ikhlas ni tau!

caluk@cencaluk said...

cari amoi lah he he

fazilzura said...

daku pun ado dpt itu email
sgt2 menjijik kannn..

ikiqzana said...

giloss perempuan ni... buat malu je..

mamai said...

huh betul la tu gadis melayu yang terakhir buat macam tu....aku ingat nak cari gadis pinggitan la

Dee said...

erk? gadis melayu terlampau sesat leh ar..

suhaila-ab said...

tu pompuan perasan la...yg masuk rancangan tu sume perasan..perasan lawo..perasan bagus...aku langsung tak minat nak tgk...hipokrit sume...org lelaki suke ler..pompuan lawo...mana nak datang gadis melayu yg good quality skang...hahahaha....baik dia gantikan tajuk rancangan tu...GADIS SEKSI N CANTEKKKK...lagi gempak...aku pun ada hati nak tgk pasal tak hipokrit...

Ivy Metaga said...

hurmmm.....di anugerahkan wajah yg chantek tapi sayang pula kecantikan itu di saluti noda2....

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Elok benor 'minah" tu berkawan rapat dengan "Zana AF5"......same kes dowang nih....wahahahaha

cerpelai said...

Dah banyak sangat yang cliche dalam dunia ni..

Pentas lakonan bukan lagi di set malah dalam hidup seharian.. Kadang-kadang gua terfikir, ada lagi ke orang melayu dalam dunia ni?

Salam singgah

T.u.Y.a said...

abeli : salam abeli..tu la kan..kalau le ade lagi lelaki zaman skang ni yang wat style P.Ramlee tu..tah ade ke x agknye yang leh jadik calon isteri..




adik ipar : ewah2..awak kalau pasal 3gp tau je kan..heheheh



al : memang..x boleh di salahkan sape2 skang..pokok pangkal hati dan niat individu sesorg tu sendiri..

nilai2 kemelayuan semakin layu..ape lg nilai keislaman..makin dilupakan..di abaikan..



kak maiyah : salam kak..mmg skang ni sume kita x boleh nak jangka..jgn sangka baik di luar,baik juga didalam..

T.u.Y.a said...

lumut : ko nak tampo laju2..aku nak maki bakul2..meh la kita joint venture..heheheh



kila : mmg dia la tu..kalau bukan mgkin pelanduk 2 serupa..heheheh



kak ai : tu la..nak cakap lelebih pun esok2 anak adik2 kita lak yg kena..ape yg leh kita wat???

ok kak..nnti Tuya g umah kak cT..x dapat lg nak gossip ngan mak datin nih..isshhhh!!!



eiza : gadis melayu yang memalukan org melayu..apakah???

T.u.Y.a said...

kak yan : mmg sayang..rupa dia cantik kan..tapi kelakuan dia tu yg memesong sangat..Tuya cantik?manis???alahaiiii..rasa terawang2 dah ni perasan x sudah..



caluk : cari la amoi mcm Tuya..heheheheh..




kak zura : dah tersebar agknye email pasal minah ni kan..




kak zana : bukan gilos....meroyan nak glemer lebih la tu..

T.u.Y.a said...

bro mamai : ade lagi ke gadis pingitan zaman skang ni..agak2 kita nak g cari kat mana ekk?



kak Dee : kalau dia sesat sorg2 tak pe la..ni dh nak nyesatkan org lain ni..ape cerita kan?




kak su : best tol baca kemakian kecipanan akk tu..Tuya sokong!!!!hehehh




ivy : tu la ade pepatah "dunt judge the book by its cover"..dah terbukti pun kan..




aJ : deorg leh buat satu team la J..team gile glemer x agak2 melampau..hehehh..




cerpelai : tenkiu singgah sini yer..tu la kan..skang mmg terlampau banyak clichenya..

Tuya rasa nak cr bebetul melayu susah dah..pupus dh la..

A a D i I ? said...

iskh.. iskh.. iskh..
bio senget..asalkan tak seksi
haha!

ape kaitan? :p

aleh said...

kalau nak bentras pejadah ni sume kena bermula akar umbinya, sume pihak kena berganding bahu....

CuTeMiUt78 said...

ish... memang tak patut menjadi gadis melayu.. hampeh je kan.. bagus klu dikeluarkan je dari program tu.. mencemarkan nama baik gadis melayu

s@yangh@sni said...

aku mmg tak tengok pun rancangan cenggitu..
mungkin dia lupa melayu punya kesopanan yang tersendiri..
so bila dia masuk rancangan tu baru dia tahu kot...