The Best Followers

18 August 2009

JaP oK..JaP x oK..





hari ni,esok aku masih Mc..
demam kononnya..aku pun x paham ape jenis demam tah..
kejap2 elok..kejap2 panas tetiba..pastu pening,lenguh2 badan..
minggu lepas je 2 hari aku x g sekolah..doktor bg Mc..
lepas 2 hari Mc,aku g sekolah,Guru Besar lak suh balik..
bile dia tengok aku bersin je,terus dia kata " i think better u balik la Teacher..u belum sihat lagi ni"..
dengan suka hatinya aku pun balik umah...sampai umah elok lak x bersin bagai..
semalam lepas kelas rasa mcm nak pengsan..
g Klinik,doktor klinik suh aku refer ke hospital..
g Hospital Sungai Buloh..mak aiiiii...bapak ramai org demam..
dengan kesabaran yang mcm cipan aku menunggu giliran jupe doktor..
doktor kata demam kuman..test darah..test tah ape2 tah..aku rasa mcm x larat nak berjalan dah semalam..
balik umah makan ubat..zzzzzzzzzzzzzz...
emosi x stabil..badan sakit..asik nak marah je..kesian eri..
demam aku ni macam biskut chipsmore..jap ade..jap x de..
kekadang mcm ade cacing je dalam kepala ni dok merayap2..heheeheh..merepek dah nih..
doa2kan la semoga aku cepat elok..bosan dah asik demam je nih..penat dah...


- nikmat idup mula di tarikNya -



17 comments:

ber_uwang said...

akak ipar kena rajin makan ubat ye.. semoga cepat sembuh... lama dah kita tak bergosip ni

T.u.Y.a said...

adik ipar : macam dedengar ade gossip baru je nih..hehehheh

maiyah said...

salam.. semoga cepat sembuh.. mmg kekadang kalau sakit nih wat jadi mood tu macam besekut hee

~Firsya~ said...

skrg mmg musim penyakit nie...
smoga cpt sembuh taw...
btw,ubat jgn lpe mkn...
kila pon alhmdllh br jek baik dr demam...
=)

caluk@cencaluk said...

take care, mkn ubat

Fiza Nordin said...

salam tuya,
skrg mmg musim orang sakit.aku pun tak bape sihat nih.suara ngalah suara laki dah ni tapi yg heran aku idak le batuk & selseme.kepale pun sakit sebelah...berdenyut2...nak kate migrain idak pun...hemp...memacam deh...

moga kite same2 cepat sembuh.ujian dariNYA...

YanDarwisy said...

Tuya..kamu jaga diri baik2. Skrg tgh musim penyakit. Kamu byk rehat tau...take care!

eiza in the house.. said...

dlm pale ada cacing ekk..bkn ker cacing kat dlm perut jerk..he3


ha..dh buat lum petua semlm yg aku sms tu..mana tau leh bg kurang panas ko tu..tulah ko kat sna demam..aku pun dh jangkit dah nie..adeyy..tonsil dh bengkak..

ieNn ZaZa said...
This comment has been removed by the author.
ieNn ZaZa said...

sian ko..jg diri bebaik ek..skrg memg musim demam laa..ko rehat je kt umh selagi badan tu rs xsedap..ngn skrg ni cuaca pn xmenentu..kejap panas kejap ujan,lg laa wat senang demam..tulat dh nk pose..selamat berpose yer..minta maaf kalau ade tesalah kata,tersilap bahasa..

Dee said...

kalo dh refer kat hospital sg buluh tu maknanya ur doc dh suspect u ada h1n1..sib baik testnya kata demam kuman je ye..take care..mkn ubat...pakai mask..n minum juice byk2 tau..insyaallah..

s@yangh@sni said...

tuya...
ko tak sihat yo...
rehat bebanyak..
semoga cepat sembuh...

baca doa banyak2 yer...
biar dijauhkan dari penyakit merbahaya...

lumut said...

huhu...
risau sungguh..
semakin melarat skrg wabak itu..
jaga kesihatan ye saudara tanah airku..

minum air masak byk2..=)

mamai said...

tuya what ever it is baik pergi check cari la doktor mana sekali pun...aku serik dah demam dalam keadaan begini...kena kuarantin dah tu nak main ngan anak pun tak boleh..

T.u.Y.a said...

kak maiyah : salam kak..bukan mood je macam biskut segala benda jadi x betul..



kila : tenkiu ye...nasib bek la awk dah baik demam..turn Tuya lak nih..



caluk : dedemam ni terasa nak makan cendol..hehehhe




kak fiza : salam kak..
alahai..akk pun senasib ke..mmg seksa kan demam x elok2 nih..jap dia g..sat dia mai..memain..ceshhh!!




kak Yan : Tuya dah berani makan ubat..heheheh..nak baik nye pasal..Tuya kuarantin dah,x leh g luar..huhuhu..

T.u.Y.a said...

eiza : aku nak wat..kena carik timun dulu la..mekacih bg petua..ko pun jangan le demam2..heheh



zaza : doa2kan le aku cepat sembuh..nak banje ko buka pose nnti..hehheh..



kak Dee : punya la ramai demam kat spital tu semalam..kesian betul..nasib bek la Tuya bukan suspect H1N1..tapi still kena kuarantin..



kak Yus : tu la..Tuya doa2 jangan la melarat demam ni...sungguh perit dan memedihkan..



lumut : skang setiap sejam aku minum air masak 2 gelas..naik kembong dah perut penuh ngan air..keja nak g bilik air je..



bro mamai : memang menyedihkan tau..ni tekak lak rasa gatal batuk2..kesian lak kat eri takut berjangkit..

ai said...

Kau dh ok ke ni Tuya??? Cepat2 le sembuh ye.. :)