The Best Followers

05 August 2009

KaLau LaH....




Sekejap je dah Nisfu Sya'ban..maknanya dah setengah bulan kita lalui bulan Sya'ban..dan maknanya jugak lagi setengah bulan kita akan berpuasa..datang pulak bulan Ramadhan..cepat betul masa berlalu..bulan berganti bulan..tahun berganti tahun..

lately aku asik memikir banyak ke lagi masa yang aku ada utk berbuat amal pahala..boleh ke aku tebus dosa2 yang dah aku wat atas dunia..ade ke tempat kat Syurga tu utk aku???bila tengok keadaan dunia yang makin kucar kacir skang,aku makin takut..sempat ke aku lalui hidup akan datang..

kalau lah diberi masa yang lama dan panjang utk memperbetulkan segala kesilapan idup,mencari sebanyak2 pahala...

-berdoa adalah sumber ketenangan-





16 comments:

dkama said...

lama dah tak berbuka ngan air tebu kan????

T.u.Y.a said...

kama : eceh2..macam pebuh je puasa dia kan..heheheh..nnti puasa Tuya banje air tebu ek..

suhaila-ab said...

hehe...kumpul aura nak pose jugak...dah update dah tu...

T.u.Y.a said...

kak sue : tu nak minta sket aura tu..dah komen dah..hehehe

~ Lady ell ~ said...

jgn bnyk fikir tuya...memohon pd -NYA agar diberi ketenangan...

maiyah said...

salam.. saya jugak slalu rasa camtu.. sempat menebus segala dosa sebelum dipanggil.. semoga urusan kita dipermudahkan.. Insyaallah

T.u.Y.a said...

kak ell : semakin Tuya pk..semakin menakutkan kak..insyaallah..harap2 segalanya diberkati..

T.u.Y.a said...

kak maiyah : salam kak..
tu la kak..manusia x lepas dr kesilapan..Tuya doakan agar kita sentiasa dilindungiNya..amin..

M@L@ said...

salam tuya.. dah lama tak singgah blog awak...rindu rasa nyer.. dah cantek umah awak....

**byk2 lah kiter berdoa semoga dosa2 kiter & keluarga diampun kan...

s@yangh@sni said...

sama ler kita...
tapi jangan renungkan ajer...
kena cepat bertindak..
supaya ketenangan yang dicari..
menjadi milik kita yang abadi..

T.u.Y.a said...

kak mala : salam kak..
tu la,lama dah x nampak akk..
sama2 la kita doa ye..amin...



kak Yus : tu la..asik berpk x bertindak mcm ne nak berubah kan..heheheh

el said...

tulah aku pun rs nak berubah mjdi lebih baik..nak buat buku baru..isnyallah
tpi aku still org yg sama..ting tong kuar asep ok..kahhhhhhhhhhhhhhh
cuma amalan2 jer bertambah...hehehehe

mamai said...

masanya banyak atau sikit kita tak tahu tapi yang aku tahu cukup untuk kita beramal kot

T.u.Y.a said...

el : ye la kan..org sama,tapi dalaman tu kena adjust la sket..aku pun sama tau..


bro mamai : harap2 la cukup bro..Tuya banyak dosa!!!!!!!!uwaaa..

ieNn ZaZa said...

pose x arini?hehe..kom kite berbuka bersama2..

T.u.Y.a said...

ZaZa : pose..mcm dekat la kan seri kembangan ngan dmnsara..kalau aku g sana..sah2 le aku buka atas jalan sbb jem..huhuhuhu..

tingat lak aku kat kedai makan Jalwa area umah aku dulu..huhuhuhu