The Best Followers

06 August 2009

Si SePeT iTu SunGGuH HenSeM..




nampaknye tabiat lama aku dah datang balik dah..
tabiat suka tengok cite korea..
lama dah aku tinggalkan..
dulu2 konon kalau dapat bf ke laki ke biar la macam chinese look ke..korean look ke..hehheh
sebab aku mmg suka sangat tgk muka ala2 mcm tu..ensem..
tapi dah takdirnya dapat eri,terima dengan hati terbuka dan redha..
bahagia gak kan..insyaallah..



skang aku tengah gila tengok cite korea ni..
tajuk dia "He Who Can't Marry"..
kat astro KBS World 303..setiap isnin,selasa..pkul 9-10.10 pm..
ulangan ari ahad..marathon..

cite ni pasal sorg lelaki berkerjaya ni,umur dah 40 tapi x kawin2 lagi..dia x memikirkan hal kawin2 ni..mmg watak dia ketat abis..mcm x de perasaan..mak n family dia lak sibuk2 nak kenen kan dia ngan doktor yang selalu merawat penyakit dia ni..sbb dia berpenyakit BUASIR..hahahah..muka ensem..ade buasir lak..tu pun jual mahal..doktor perempuan tu pun anak dara tua..umur dah 40 tak kawin2..agk2 dapat ke deorg dua together2..nak tgk sampai abis..hehehehh...

sebenarnya cite ni versi Korea..sebelum ni ade versi Jepun..aku x sempat tgk..adik ipar aku dah tengok dah versi Jepun tu..aku je yg tertinggal..huhuhu

ni la pelakonnya yang wat aku mabuk kepayang..Ji Jin-Hee..aku yang dah macam kena rsuk Jin..heheheh..tengok eri pun aku nampak mcm mamat ni je dah..cesshhh!!!berangan..tapi seyes..aku suka sangat ngan muka dia ni..eri pun dah naik lali ngan ketaksuban aku ngan mamat ni..nasib le b..heheheh..


-pandangan mata selalu menipu-

13 comments:

suhaila-ab said...

macam best je citer ni...skang aku pagi petang siang malam layan citer korea gak..FULL HOUSE...dah tgk sebelum ni tapi tgk lagi skali...leh tgk online...

T.u.Y.a said...

kak su: mmg best kan..Tuya pun dad balik ke habitat lama dah..dok melayan cite korea je..heehehe

KUNTONG said...

TuYa:
kalau asyik tengok ceta korea aja...abislah ceta jawa......wong jowo mengko ora laku lo...seng lanang dhadi bujang tuo......seng wedhok dhadi anak doro tuo lo Tuya........
kepieh si...

T.u.Y.a said...

PK..
heheheh..
wis suwi tenan Tuya ora ngomong jawo..
orak iso ngomong jowo kok. citik2 waey iso lah. wes murtad bocah iki kok..

PK..seng lanang,seng wedhok jowo laku la..saham tinggi tau..heheheh

Korea2 ni selingan je nih..huhuhuhu..haihhh,lama x cakap jawa dah..tergeliat2 lidah..

mamai said...

citer korea nie aku tak berapa nak boleh ikut sebab aku cepat pening

T.u.Y.a said...

bro mamai : Tuya bile tengok hero macho2..heroin lak cumel2..x de ape dah le..

dkama said...

soh diorang bekhatan dulu baru ensem... hahaha PEACE...

T.u.Y.a said...

kama : hahahahha..makin la ensem kalau dah sunat..tapi hensem lagi abg eri aku tu..wakakakakaka!!

Abelitokjoro said...

salam tuya....apa.. khabar mak saudara abeli di batu pahat.. harap sihat adanya.. abeli minat gak tengok cerita drama...ni tp kan abeli suka cerita dari sluran 951 ASTRO BOX OFFICE.. Abeli booking tu 3 channel.. nak tau chanel apa.. ASTRO VALLITHRAI.... cerita tamilll... he..he...

T.u.Y.a said...

abeli : salam abeli..
mak2 sedara kat BP sume sihat2 belaka nya..hehehhe
wahhh!!siap langgan ASTRO BOX OFFICE lagi tu..
tapi yang x leh nak masuk ngan ASTRO VALLITHRAI..adeiiyaiii..

ape2 pun harap abeli hepi2 je..

maiyah said...

salam.. saya pon suka tengok cite korea, mmg kelakar ngan gelagat pelakon tapi penat nak ganti cd yang bebanyak nyer

el said...

aku pun suke tgk drama korea
suke tgk hero depa...enceng gilakkk
nak plak heroin comel2 jerk...

drama korea ni aku tgkkan..sgt2 romantis habisss kalah drama mlyu kita ni kan...

eiza in the house.. said...

tuya ko kim slm aje la ngan hero ko tu..kang aku tgk...rebut-rebutan lak ngan mak aku..he3