The Best Followers

07 August 2009

MimPi


malam td aku mimpi..
aku mimpi eri meninggal..
ade org sms bgtau kat aku..
tapi aku kat tempat lain,x de kat tempat eri tu..
aku x tau aku kat ne..tetiba je aku dah kat atas bas..
pastu aku kalut pk mcm ne anak aku..
mcm ne idup aku lpas eri x de..
aku nangis bagai nak raknye..sedih..
tetiba aku terjaga..teresak2 nangis..
tgk jam pkul 4.30am..
amik tepon call eri..dia standby jaga server kat KLIA mlm td..
dia kata dia ok2 je..mimpi mainan tdo..
tepon lak mak..nasib bek mak dah bgun,mak baru lpas sembahyang hajat..
mak kata x de pe2 la..mesti aku dok memikir tah ape2 tu..

mmg sebelum tido malam td aku pasang MP3 Surah Yassin..
dengar sambil layan mata..tingat lak kat arwah anak adik aku yang meninggal aritu..
mengelamun ngingat masa kapankan..masa aku cium jenazahnye..masa kebumikan..
terus aku terlelap..agknye sbb tu kot..

ada sape2 tau kalau kita mimpi sesorg tu meninggal apa maknanya?bukan nak percaya 100% pada mimpi..tp just nak tau..

-mati itu benar dan pasti-


13 comments:

mamai said...

aku tak pandai tfsir mimpi nie tapi orang kata biasanya benda yang kita mimpi tu berlaku sebaliknya entah la...kau basuh kaki tak tido..hehehehe

caluk@cencaluk said...

kau cari kat sini ler
http://www.mymesra.com.my/index.php?ch=blog&pg=blog_main&ac=5280&blogid=mimie_a91

fazilzura said...

tuya, akak penah mimpi ala2 cmni..

akak mimpi akak taman adik bungso akak idup2 cz dia yg suruh.. mmg bangun tido teresak2 ler..
pehtu , terus col adik, dia ok je bercuti kat GAnu dgn mama & abah akak.. so legaaa.. time tu akak ngdug bby 1st dlm 3-4bln..

and rupe nye bby akak yg pergi.. huhuhhuhu

eiza in the house.. said...

salam..
mungkin mainan tido..ko terlalu memikir tu..pastu td aku tgk kat firasat mimpi..dia kata org yg ko mimpi tu pjg umo..insyallah semua ok2 aje..kita doa sama2 yerk..=)

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Kak Tuya.....just nk share je,owg2 tua slalu ckp,kalu mimpi omeninggal,makne nye,owg tu Panjang umor....mcm Mamai ckp,sebaliknyer....tp bak akak kate,jgn percye sgt....

AJ smlam pun,mimpi sebaliknyer....elok je AJ mimpikan member rapat kat ofis AJ ni,wat konsert kat ISTANA BUDAYA...Dato' CT pun dtg bg sokongna...padehal,realitinyer...member AJ ni,langsung tak suke menyanyi ape bagai....huhuhuhu

Dee said...

org kata kalo mimpi dia mati..maknanya pjg umur tu..insyaallah xde apa2..

ber_uwang said...

kata orang mimpi tu selalu berlawanan . maknanya masih panjang umo abg nasir tu... tapi kalau dah kul pat tu ..itu mimpi syaitan...

[]--M!z F4t!N--[] said...

ala kak...namo nanes2 lg okei.mimpi ni ade yg mainan ade yg memberi petunjuk.insya allah kak...tade pape.sume2 ok je kan?? kem slm abg eri;)

ikiqzana said...

tuya.. xde apa2 belaku la tu.. sume mainan mimpi je tu.. x usah risau ye...

maiyah said...

salam.. saya pun dengar org kata kalau mimpi mati maknanya umo panjang, apepun jgn fikir bukan2

el said...

aku pun penah mimpi cam tu gak
ngis2 aku...smpi la aku terjaga pun aku still ngis2 jugak...huhuhu
yelah mimpi org mati kan...

CuTeMiUt78 said...

tak berapa pasti ngan tafsir mimpi ni.. tapi pernah dgr gak.. klu kita mimpi org tu meninggal.. bererti panjang umur org tu.. apapun anggap je la tu mainan tido

T.u.Y.a said...

thanks sume sebab bg pendapat n nasihat tentang mimpi tu..

tu amik positip je la pasal mimpi tu..mgkin mainan syaitan..kalau betul makna mimpi tu,alhamdulillah la..

semoga panjang la umur eri,sihat sentiasa..

x tau la kalau ilang dia ni..huru hara idup Tuya..